Categories: Lifestyle

Cea mai frecventă BOALĂ cu transmitere. Atenție, este mult mai periculoasă decât SIFILISUL!

Cea mai frecventă BOALĂ cu transmitere. Atenție, este mult mai periculoasă decât SIFILISUL! Clamidioza este o afecțiune care se transmite prin contact sexual și este produsă de bacteria Chlamydia Trachomatis.

Este considerate una dintre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală, de două ori mai des întâlnită decât gonoreea și de șase ori mai frecventă decât herpesul genital. În lipsa tratamentului, boala duce la infertilitate.

Cea mai frecventă BOALĂ cu transmitere. Mai mult, susțin medicii această boală este de 30 de ori mai frecvent întâlnită decât sifilisul. Mai grav este că boala se instalează pe nesimțite, de cele mai multe ori trec ani până la apariția simptomelor. Totodată, infecția poate să fie transmisă și de la mama purtătoare la copil, în timpul nașterii.

Afecțiunea care se transmite prin contact sexual neprotejat va afecta la femei uretra, vaginul și colul uterin iar la bărbați afectează uretra. De asemenea, boala poate afecta și alte organe, inclusiv ochii.

Simptome:

Cervicita – inflamație a colului uterin – este cea mai frecventă manifestare a infecției. La femei, apar și secreții vaginale de culoarea galbenă, uneori au un miros puternic neplăcut, dar apar și sângerări anormale între menste, dureri la contactul sexual, dureri în partea inferioară a abdomenului. Sunt prezente și arsurile la urinare, dar pot fi prezenți și noduli în zona genitală.

La bărbați boala se manifestă prin existența unor scurgeri purulente din penis, scurgeri care au loc dimineața. Apare și durerea în timpul urinării, precum și mâncărimi în zona genitală sau anală.

Boala poate duce în cazul femeilor la infertilitate

Atenție! În lipsa tratamentului boala duce în cazul femeilor la infertilitate cauzată de boala inflamatorie pelvină. O altă complicație este conjunctivita. Infecția cu Chlamydia este asociată cu o incidență crescută a nașterilor premature. Mai mult, copilul poate fi infectat în timpul nașterii, iar consecințele asupra nou-născutului fiind deteriorarea gravă a ochilor sau pneumonii dese.

Singura măsură de protecție este utilizarea prezervativelor în timpul contactelor sexuale, mai ales dacă schimbi des partenerii. De asemenea, deoarece boala nu dă semne mulți ani la rând, mergi anual și fă-ți testul care poate diagnostica boala.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Anumiți români se pot pensiona cu 20 de ani mai devreme! Care sunt condițiile

Conform noii legi a pensiilor, o anumită categorie de români va putea ieși la pensie…

8 ore ago

Cine sunt românii care scutiți de la plata taxelor? Există un termen limită

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a adus o veste bună pentru o anumită categorie de români:…

9 ore ago

Cutremur de 4,5 pe scara Richter! Au fost afectate 2 țări

Astăzi, pe 1 mai, a avut loc un cutremur de 4,5 grade pe scara Richter,…

10 ore ago

Salariile cresc din iulie! Venitul minim va fi de 3.700 de lei

Salariile din România sunt un subiect de interes pentru cetățeni. Asta deoarece nivelul lor este…

11 ore ago

Spor de 100% pentru anumiți angajați! Cine primește banii

În România, există angajați care beneficiază de un spor salarial de 100%. Acest beneficiu este…

12 ore ago

Ce pensie va avea Klaus Iohannis? Experții au făcut deja calculul

Klaus Iohannis, fost profesor de fizică la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, și-a…

12 ore ago

Parteneri

  • EDITURA DE CARTE

Un Crăciun cu Winston

This website uses cookies.