Categories: Lifestyle

Cea mai simplă și gustoasă rețetă de paste! Se prepară rapid și este ideală atunci când ești lipsit de inspirație

Arrabbiata înseamnă „furios”, iar acest fel de mâncare clasic de paste, originar din regiunea Lazio din jurul Romei, își ia numele dintr-un sos picant de roșii, făcut cu usturoi și ardei roșii.

Unele variante conțin busuioc, ceapă sau oregano, dar ingredientele de bază sunt doar uleiul de măsline, roșia, usturoiul și chiliul.

Puteți ajusta nivelul de condimente sau cantitatea de usturoi (dar nu exagerați) după gust și puteți folosi orice paste tubulare scurte, sau paste lungi și subțiri, cum ar fi spaghetele.

Aceste paste super simple și rapide pot fi făcute puțin mai mult decât este nevoie pentru a fierbe pastele, făcându-l o gustare grozavă seara târziu sau o masă în timpul săptămânii când sunteți obosit, nu aveți timp sau inspirație.

INGREDIENTE

  • 450g paste penne (sau spaghete, dacă preferați)
  • 1/4 cană de ulei de măsline
  • 2 catei de usturoi (curatati si tocati marunt)
  • Ardei gras roșu, zdrobit (după gust, sau 1 până la 2 ardei iute proaspeți, tăiați, însămânțați și tăiați subțire)
  • 340g roșii cherry ( sau folosiți o cutie de 450g de roșii scurse)
  • 5-6 frunze proaspete de busuioc (tocate)
  • Sare de mare fină (după gust)
  • 1 1/4 cani de parmezan
  • Opțional: 1 ceapă medie (curățată și tocată mărunt)

Mod de preparare:

1. Adună-ți ingredientele.

2. Aduceți o oală mare de apă la fiert la foc mare pentru paste.

3. Într-o cratiță la foc mediu, se călește ceapa (dacă se folosește) și usturoiul în jumătate de ulei (2 linguri), până când sunt parfumate și ușor aurii, aproximativ 2 până la 3 minute.

4. Adăugați ardeii roșii zdrobiți sau chili proaspăt și gătiți încă 30 de secunde, până când sunt parfumate.

5. Adăugați roșii și reduceți focul la minim. Fierbinte, acoperit, în timp ce pastele se gătesc.

6. Între timp, gătiți pastele în apă clocotită sărată al dente.

7. Scurgeți-le și readuceți-le în oală.

8. Verificați dacă sosul este bine condimentat și adăugați busuiocul și uleiul rămas.

9. Turnați sos peste paste și amestecați pentru a acoperi uniform.

10. Serviți pastele cu brânza rasă.

11. Bucură-te!

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Tichete pentru activități casnice! Ce activități sunt plătite fără contract de muncă

Persoanele de cel puțin 16 ani pot obține venituri suplimentare, fie că sunt angajate sau…

42 de minute ago

Pietonii pot fi sancționați aspru! Amenzile ajung și la 1.700 de lei

Siguranța rutieră în Germania este reglementată prin norme strict. Încălcarea acestora poate duce la amenzi…

3 ore ago

Ce este praful saharian? Cum ne afectează respirația

În ultimele zile, zvonurile legate de praful saharian care a ajuns în România au generat…

5 ore ago

Ce alimente conțin cei mai mulți aditivi? Există risc de cancer

Produsele din comerț conțin frecvent aditivi alimentari, în special cele care sunt ambalate. Aditivii sunt…

7 ore ago

Joia Mare 2024. De ce se vopsesc ouăle astăzi?

În Joia Mare, cunoscută și sub numele de Joia Patimilor, gospodinele se dedică vopsirii ouălor,…

9 ore ago

Anumiți români se pot pensiona cu 20 de ani mai devreme! Care sunt condițiile

Conform noii legi a pensiilor, o anumită categorie de români va putea ieși la pensie…

17 ore ago

Parteneri

This website uses cookies.