Categories: Social

Cel mai amplu proiect de reformă a educației. Florin Cîțu: Ştim foarte clar unde vrem să ajungem cu sistemul

„România Educată” este cel mai amplu proiect de reformă a educației, a declarat ieri premierul Florin Cîțu. Șeful executivului a prezidat prima reuniune a Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării acestei inițiative, dezvoltate de Administrația Prezidențială.

Programul de implementare a proiectului „România Educată” va trebui să fie disponibil până la 10 septembrie, a declarat, la rândul său, ministrul de resort, Sorin Cîmpeanu.

Florin Cîțu: Ştim foarte clar unde vrem să ajungem cu sistemul

Proiectul „România Educată”, proiect ce reprezintă viziunea și strategia de țară în educație până în anul 2030, va fi finanțat din mai multe surse, inclusiv prin Planul Național de Redresare și Reziliență – afirmă premierul Florin Cîțu. Potrivit acestuia, eforturile pentru dezvoltarea Sistemului Național de Educație trebuie intensificate.

Florin Cîțu: „România Educată” este în PNRR și aș vrea să vă anunț, din nou, și pe această cale, că PNRR va fi aprobat până la finalul lunii septembrie. Deci, surse de finanțare avem. Ştim foarte clar unde vrem să ajungem cu sistemul. Este momentul să implementăm acest program.

Prin proiectul „România Educată” se urmărește reducerea abandonului școlar și a analfabetismului funcțional. Se va pune accentul pe educația timpurie, spunea ministrul Sorin Cîmpeanu, potrivit RRA.

Sorin Cîmpeanu: Obiectivele pentru perioada următoare sunt extrem de ambițioase

Alte ținte urmărite în proiect sunt îmbunătățirea infrastructurii preuniversitare și universitare, o mai bună pregătire a celor care astăzi sunt în bănci în concordanță cu cerințele pieței muncii și, nu în ultimul rând, o finanțare la nivel european de 4,7% din Produsul Intern Brut pentru învăţământul românesc.

Sorin Cîmpeanu: Obiectivele pentru perioada următoare sunt extrem de ambițioase. Tineri cu vârsta de 15 ani cu competențe scăzute în citire, matematică și ştiințe – să fie sub 15%; noi suntem la peste 40. Elevii de clasa a VIII-a cu competențe scăzute în domeniu informatic ar trebui să fie, de asemenea, sub 15%. Persoanele care părăsesc timpuriu sistemele de educație să fie 9%; în momentul de față suntem la 15,6%.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Locul de muncă care plătește 5.000 de lei pentru 2-3 ore de lucru. Interesul este scăzut

Interesul pentru cursurile de tractorist agricol a scăzut. Un centru de formare profesională din București…

o zi ago

Atenție de unde cumpărați pește! ANPC a retras de la vânzare 1,3 tone

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au aplicat amenzi în valoare totală de aproximativ…

o zi ago

Promisiunile Guvernului cresc deficitul bugetar! Taxele cresc odată cu salariile

Promisiunile repetate de majorări făcute de autoritățile române ar putea agrava și mai mult deficitul…

o zi ago

Seniorii au de așteptat 40 de zile până la primirea pensiei! Care este motivul

Luna mai a adus o modificare importantă în programul de plată a pensiilor. Seniorii au…

2 zile ago

Cum să scapi corect de medicamentele expirate. Regulile pe care trebuie să le urmezi

Toți românii care cumpără medicamente trebuie să fie conștienți de o regulă importantă și să…

2 zile ago

Încep alegerile! Lista completă a candidaților

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare programate pe 9 iunie 2024 a început vineri,…

2 zile ago

This website uses cookies.