Actual

Centralele de apartament trebuie eliminate! Ordinele au venit de la UE

Centralele de apartament ar putea fi interzise în România
sursa foto arhiva companiei

Până în anul 2040 este necesar să fie eliminate toate centralele de apartament alimentate cu gaze. Directiva  a venit de la Uniunea Europeană.

Acest regulament are scopul de a impune o serie de măsuri treptate, având ca rezultat îmbunătățirea structurală a performanței energetice a clădirilor în statele membre ale UE.

„Comisia salută acordul provizoriu la care au ajuns astăzi Parlamentul European și Consiliul pentru a reduce emisiile și consumul de energie al clădirilor din întreaga UE. Directiva consolidată privind performanța energetică a clădirilor (EPBD) va sprijini eforturile UE de decarbonizare a clădirilor în întreaga Uniune.

Acesta este un domeniu în care impactul concret al ofertei ecologice europene va îmbunătăți calitatea vieții oamenilor. În locuințe și la locul de muncă. Și le va reduce facturile la energie. De asemenea, acest acord va stimula independența energetică a Europei, în conformitate cu Planul REPowerEU”, potrivit RomâniaTV.net

Astfel, românii trebuie să înlocuiască centralele alimentate cu gaz și să găsească alte soluții pentru încălzirea locuinței.