Social

Cercetătorii chinezi: „Există grupe de sânge MAI PREDISPUSE la infecția cu COVID-19?”

Cercetătorii chinezi au descoperit că există grupe de sânge mai predispuse la infecția cu noul coronavirus. Oameni de știință din Wuhan și Shenzhen au descoperit că persoanele cu grupa A (II) sunt mai vulnerabile, prin urmare mai predispuse, la infectarea cu noul coronavirus. La polul opus, se află persoanele cu grupa de sânge 0 (zero). Aceștie sunt mai puțin predispuși la îmbolnăvire.

Conform gulfnews.com, citat de adevarul.ro, specialiștii au analizat datele unui studiu recent. Acesta arată că din 206 persoane din Wuhan, care au murit din cauza COVID-19, 85 aveau grupa de sânge A (II).

Potrivit cercetătorilor, distribuţia normală a tipului de sânge la cetăţenii din Wuhan este următoarea: 32% au tip de sânge O (I), 34% au sânge de tip A (II).

Oamenii de ştiinţă nu sunt încă siguri cu privire la evoluţia diferitelor grupe sanguine. Mai multe teorii, însă, arată că grupele de sânge joacă un rol important în apariţia unor boli.

Diferenţele dintre grupele sanguine au fost observate în alte boli infecţioase, inclusiv virusul virusul Norwalk, hepatita B şi sindromul respirator acut sever (Sars), conform studiilor anterioare. Prin urmare, specialiştii consideră că tratamentul pacienţilor cu grupa A şi infectaţi cu COVID-19 trebuie să fie mai puternic, iar aceştia trebuie monitorizaţi mai atent decât restul persoanelor bolnave.