Social

Cetățenii care au rămas fără apă caldă și căldură vor fi despăgubiți! Cum se procedează

apa calda bucureștenii
Credit imagine: digi24.ro

Fiecare societate de proprietari care nu a avut acces la apă caldă și încălzire primește sprijin din partea Fundației pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS).

Faptul că mii de bucureșteni sunt lipsiți în mod curent de căldură și apă caldă a servit drept imbold pentru acest demers.

Bucureștenii s-au săturat să rămână fără apă caldă și căldură

Bucureștenii protestează față de decizia statului de a opri căldura și apa caldă. În ciuda faptului că plătesc taxe substanțiale către primărie, locuitorii nu au acces la necesități precum încălzirea și apa caldă.

Având în vedere că bucureștenii se confruntă cu aceste lipsuri de ani de zile, problema nu este nouă. Locuitorii Capitalei nu au primit niciodată o justificare adecvată pentru niciuna dintre aceste acțiuni.

„Fără căldură și apă caldă, locuitorii Bucureștiului suferă de pe urma incompetenței și nepăsării celor care ar trebui să le asigure aceste servicii esențiale. Suntem conștienți că împreună suntem mai puternici, tocmai din acest motiv facem apel către toate asociațiile de proprietari să ni se alăture în demersul nostru de a cere răspunsuri și acțiuni concrete de la cei responsabili.

Pentru asta, Primăria Capitalei trebuie să plătească. La propriu. Bucureștenii trebuie să fie despăgubiți pentru apa rece plătită la preț de apă caldă și pentru facturile crescute pentru furnizarea agentului termic necorespunzător!”, au motivat reprezentanții FACIAS.

Delegații FACIAS au luat decizia de a continua să facă presiuni prin mijloace legale asupra conducerii Termoenergetica și a Primăriei.

Principalul obiectiv al fundației este de a se asigura că niciun cetățean nu are drepturile încălcate, dar încearcă, de asemenea, să tragă la răspundere Primăria prin solicitarea de daune și compensații pentru circumstanțele și costurile neplăcute prin care i-a supus pe locuitori.

Reprezentanții asociației de proprietari trebuie să furnizeze datele lor de contact fie la abuzuripmb@facias.ro, fie la edreptultau@facias.ro pentru a primi asistență din partea fundației.

Termoenergetica se apără

Reprezentanții FACIAS au contactat Termoenergetica cu o solicitare și au descoperit că, pe baza stadiului de avansare a proiectelor de modernizare existente, acestea vor fi finalizate în aproximativ 80 de ani. Din cei 4.000 de kilometri de rețea din Capitală, doar 50 de kilometri sunt renovați anual, potrivit dailybusiness.ro.

Sectoarele 1, 3, 4, 4, 5 și 6 au avut   parte de noi sistări de apă caldă vineri, 21 iulie. Reprezentanții Termoenergetică au declarat că 300 de blocuri din București nu vor mai avea acces la apă caldă începând de luni, 24 iulie, potrivit economica.net.