Categories: Lifestyle

Cheesecake japonez din numai 3 ingrediente. Fără făină și fără unt, este gata în câteva minute

Cheesecake japonez din numai 3 ingrediente. Din brânză, ouă și ciocolată albă vei obține un desert preferat de gurmanzii japonezi. Desertul te va cuceri pe loc și vei vrea să-l mănânci zilnic, asta dacă nu ai probleme cu greutatea. Se prepară rapid.

Fără făină și fără unt, este gata în câteva minute

Există multe rețete foarte simple și ușor de făcut, dar nu toate pot fi preparate cu doar trei ingrediente. Prăjitura nu conține făină și de aceea este buna pentru cei care suferă de boala celiacă, dar aveți grijă ca ciocolata albă să fie fără gluten și atunci vei obține un desert sănătos.

Ingrediente necesare:

  • 3 ouă,
  • 120 g ciocolată albă,
  • 120 g cremă de brânză nesărată.

Mod de preparare:

Separați albușurile de gălbenușuri. Puneți albușurile la frigider și preîncălziți cuptorul la 170 grade Celsius. Topiți ciocolata albă la bain marie, amestecând continuu cu ajutorul unei spatule.

Adăugați crema de brânză nesărată, amestecând ușor până se omogenizează. Apoi, adăugați gălbenușurile, continuând să amestecați.

Cu ajutorul unui mixer, spumați albușurile până obțineți o spumă tare. Puneți o treime din albușuri peste crema de brânză, amestecând. Apoi, pe rând, celelalte două treimi, mixând treptat până la omogenizare.

Desert fără făină

Pregătiți un vas termorezistent, puneți hârtie de pergament pe care o ungeți cu ulei. După ce ați turnat amestecul în vas, ridicați vasul ușor și “loviți-l” de masă de câteva ori, pentru a scoate bulele de aer. Turnați niște apă fierbinte în tava cuptorului, puneți în mijloc vasul vostru.

Desertul se va coase 15 minute la 170 de grade, apoi 15 minute la 160 de grade. Ulterior, opriți focul, dar lăsași desertul în cuptor încă 15 minute. Scoateți vasul și puneți-l la răcit. Îl pudrați apoi cu zahăr pudră și cu fulgi de migdale. Pofta bună!

Prăjitură japoneză fără făină se poate servi cu un topping de sirop de arțar alături de o ceașcă de cafea aromată, potrivit stiridiaspora.ro.

Mocanu Maria

Mă numesc Maria Mocanu! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 13 ani, cu nenumărate articole publicate despre vedete, mondenități, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale. Multe dintre materialele scrise de mine au avut la bază subiecte la zi din evenimentele la care am participat și din care mi-am conceput articolele publicate în spațiul online. Vă mulțumesc pentru aprecieri, dar și criticile aduse sunt constructive pentru mine.

Recent Posts

Ce este praful saharian? Cum ne afectează respirația

În ultimele zile, zvonurile legate de praful saharian care a ajuns în România au generat…

o oră ago

Ce alimente conțin cei mai mulți aditivi? Există risc de cancer

Produsele din comerț conțin frecvent aditivi alimentari, în special cele care sunt ambalate. Aditivii sunt…

3 ore ago

Joia Mare 2024. De ce se vopsesc ouăle astăzi?

În Joia Mare, cunoscută și sub numele de Joia Patimilor, gospodinele se dedică vopsirii ouălor,…

5 ore ago

Anumiți români se pot pensiona cu 20 de ani mai devreme! Care sunt condițiile

Conform noii legi a pensiilor, o anumită categorie de români va putea ieși la pensie…

13 ore ago

Cine sunt românii care scutiți de la plata taxelor? Există un termen limită

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a adus o veste bună pentru o anumită categorie de români:…

14 ore ago

Cutremur de 4,5 pe scara Richter! Au fost afectate 2 țări

Astăzi, pe 1 mai, a avut loc un cutremur de 4,5 grade pe scara Richter,…

15 ore ago

Parteneri

This website uses cookies.