Actual

Ciclon în România. Avertizările meteorologilor de la ANM

Ciclon Sursa foto Mesagerul.ro
Sursa foto Mesagerul.ro

În România, temperaturile vor ajunge la 28, chiar 30 de grade Celsius. Aceste valori sunt mai ridicat decât normalul pentru această perioadă. Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță faptul că va ajunge în România, ciclonul care a dat mari bătăi  de cap Europei.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a transmis faptul că vor exista fenomene meteorologice extreme din cauza unui ciclon. Aceasta a spus că este vorba de o ciclogeneză explozivă, ceea ce înseamnă schimbarea aerului cald și rece.

Ciclon peste România

„Deja și la noi temperaturile au scăzut foarte mult. De la 34 grade Celsius, debutul lunii septembrie, nu vom mai înregistra și nu vom mai depăși în următoarele zile 28-29 grade Celsius, dar vom avea și noi intensificări ale vântului”, a transmis aceasta.

De asemenea, Elena Mateescu a făcut câteva precizări și despre partea sud-estică a țării.

„Să nu uităm că și noi, în partea de sud-est a țării, inclusiv zona litoralului, semn că bazinul vestic al Mării Negre, de această dată în zona țării noastre încărcat cu umezeală, pe fondul regimului anterior mai cald, iată că a generat și în zona țării noastre intensificări ale vântului, care s-au tradus prin viteze de cel mult 70-80km pe oră. Cantitățile de precipitații și aria precipitațiilor sunt în ameliorare, semn că, într-adevăr, de interes rămân în mod deosebit intensificările de vânt și regimul de temperaturi”,a adăugat aceasta.

Se pare că până la finalul lunii curent, vor exista alternanțe termice extreme. Acestea ar putea ajunge la 22-29 de grade Celsius. Vor mai exista zile, de asemenea, în care temperaturile vor atinge din nou 32 de grade Celsius.

Vremea zilele acestea

Astăzi, vremea este una predominant frumoasă. Temperaturile sunt normale pentru cele din această perioadă. Cerul este variabil, iar noaptea va fi senin. La munte și în regiunile sud-estice vor apărea ploi slabe.

Vântul este slab moderat, cu intensificări în sud-est. Pentru astăzi, temperaturile vor fi între 23-30 de grade Celsius. În depresiunile Carpaților Orientali, temperatura va fi în jur de 4-6 grade. Pe litoral vor fi în jur de 19-21 de grade Celsius, conform adevărul.ro.

Mâine, 7 septembrie, vremea va fi frumoasă, conform informațiilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Temperaturile vor fi asemănătoare cu cele din cursul zilei de azi. Vor apărea pe parcursul zilei și câțiva nori pe cer. Izolat, vor apărea și ploi slabe a munte și în sud-est. Vântul va fi slab și moderat, cu intensificări în anumite regiuni. Pe litoral, vor fi rafale de 40-50 de km/h.

Temperaturile minime înregistrate vor fi 7 grade în depresiuni.

În Capitală, valorile termice maxime se vor situa la 29-30 grade Celsius. De asemenea, cea minimă va fi de 15 grade, însă mai scăzută în zona periurbană.