Lifestyle

Cinci destinații perfecte pentru luna de miere! Toți mirii merită o asemenea vacanță

luna de miere (sursă foto: traveler.marriott.com)
sursă foto: traveler.marriott.com

O lună de miere de neuitat ar trebui să fie ceva special, petrecută într-o destinație de vis, o reflectare a bunului gust. Iată câteva dintre cele mai interesante și aventuroase destinații pentru luna de miere la care vă puteți gândi, din Italia, până în Indonezia.

Maldive

Dacă vreți să leneviți în hamace într-o vilă deasupra apei, în timp ce majordomul vă aduce un Martini cu barca, atunci Maldive este destinația lunii de miere potrivită pentru voi.

În fiecare an, stațiunile din Maldive se întrec unele pe altele cu experiențe din ce în ce mai opulente și mai romantice: cine la lumina lumânărilor pentru doi pe propriul banc de nisip privat; apartamente de lemn pe picioroange în largul mării, la care se poate ajunge doar cu barca. Singura decizie dificilă pe care va trebui să o luați este alegerea insulei potrivite pentru dumneavoastră. Aproape toate oferă genul de vacanță de vis, relaxată și luxoasă.

Coasta Amalfi, Italia

Mai aproape de casă, dar cu promisiunea unui farmec eteric, Coasta Amalfi din Italia este considerată pe scară largă una dintre cele mai impresionante coaste din lume, îndrăgită pentru orașele sale, satele vopsite în alb și Marea Mediterană strălucitoare. Vă va fi greu să găsiți un loc aici care să nu fie o ocazie de a face fotografii, dar Amalfi este mult mai mult decât suma plajelor sale și a peșterilor de coastă ascunse.

Această zonă romantică oferă un ritm de viață mai lent și un farmec ușor care îi adoarme chiar și pe cei mai tensionați tineri căsătoriți într-un calm omniprezent. Împletită cu păduri, munți, mici sate de pescari și oportunități ample de a face excursii pe insule, nu este greu de înțeles cum această destinație ajunge pe lista celor mai bune destinații pentru luna de miere. Pentru un maximum de romantism, închiriați o mașină de epocă cu acoperiș deschis și conduceți singuri pe cei 50 km de drum dintre orașul port Salerno și Sorrento, care trece pe lângă vile grandioase, podgorii terasate și plantații de lămâi de pe faleză.

 Krabi, Thailanda

Adorată de petrecăreți și de studenții care urmează un an sabatic, Thailanda poate sfârșește prin a fi adesea trecută cu vederea ca destinație pentru luna de miere, însă Krabi, la capătul coastei de vest, tinde să fie mai puțin aglomerată, ceea ce o face ideală pentru cuplurile care doresc să guste din partea mai calmă a Țării Zimbrului.

Apele albastre se preling pe stânci de calcar acoperite de iarbă chiar în larg, cel mai bine văzute prin intermediul unui tur cu barca privată sau de pe plajele izolate care împânzesc zona. Umpleți zilele aici cu excursii prin mangrovele eterice din Krabi, scufundări în jurul recifului de corali și după-amiezi letargice în jurul piscinei.

Grecia

Grecia și insulele grecești au ceva cu totul captivant. Frumusețea simplă, istoria și mitologia bogată, sălbăticia pustie parfumată cu flori sălbatice, ciocnirea perfectă de albastru și alb. Toată acea lumină! Amețitoare pe cupolele bisericuțelor albite și pe căsuțele pescarilor construite în stâncă. Și albastrul incredibil al mării și al cerului în verile lungi și fierbinți care par să dureze aproape tot anul.

Una dintre cele mai fotogenice dintre ele este Santorini, un paradis pentru cei care își petrec luna de miere. Este absurd de frumos, dar, datorită amfiteatrului natural al calderei sale, oricine se cazează în satele albe care se prăbușesc pe versanții abrupți ai dealurilor sale are parte de o priveliște neîntreruptă a vulcanului și a celei mai adânci mări albastre. La apus, soarele care apune colorează satele în roz și auriu-miere.

Bali, Indonezia

Tărâmul piraților și al dragonilor, al unui milion de insule, al cețurilor, al munților mioritici și al grămezilor. Tărâmul, de asemenea, al unora dintre cele mai frumoase locuri de cazare din lume și majoritatea se află în Bali. Pare aproape nedrept, cât de multe hoteluri paradisiace are Bali; și tot mai multe se deschid. Acele piscine infinite de un verde intens, învăluite în junglă și primitoare, atât de elegante după tot acel turcoaz omniprezent.

Totuși, oricât de multe hoteluri de cinci stele s-ar deschide, Bali nu este o stațiune insulară omogenizată. Este un loc magic, spiritual, care reușește să își păstreze autenticitatea și cultura, precum și plajele sale neatinse și peisajele tropicale verzi. Și există locuri de cazare pentru toate buzunarele, informează cntraveller.com.