Social

Coronavirus în România, 1 Decembrie! Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele 24 de ore

Coronavirus în România, 1 Decembrie! Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele 24 de ore

Coronavirus în România, 1 Decembrie! Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele 24 de ore. Grupul de Comunicare Strategică a transmis datele zilei.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI, la data de 1 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.141 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 89 decese dintre care zece anterioare.

Informațiile vor fi detaliate în buletinul informativ de la ora 13.00.

Varianta Omicron a coronavirusului continuă să se răspândească, iar la nivel global se extind restricțiile menite să o oprească. Tulpina Omicron este considerată foarte contagioasă și există semne de întrebare cu privire la eficiența vaccinurilor în condițiile în care inclusiv producătorii au arătat unele rezerve.

Peste 50 de țări au decis să adopte restricții de călătorie menite să întârzie apariția variantei  Omicron pe teritoriul lor – a informat Organizația Mondială a Sănătății, care a tras atenția că o suspendare totală a călătoriilor nu va împiedica răspândirea acestei tulpini, dar le va afecta multora viețile și veniturile.

Unele companii aeriene se tem de o scădere a activității până la un nivel similar cu cel din perioada de vârf a restricțiilor anti-covid, iar piețele financiare au înregistrat scăderi, mai ales după ce președintele Moderna a pus sub semnul întrebării eficiența vaccinului produs de companie împotriva noii tulpini.

Ceva mai optimist, dar prudent, un oficial al BioNTech a declarat că vaccinul pe care compania sa îl produce împreună cu Pfizer ar trebui să poată preveni în continuare formele severe ale bolii.

Deocamdată autoritățile recomandă vaccinarea completă a unei părți cât mai mari din populație, mai ales că altă variantă a coronavirusului, inclusiv Delta, care a provocat valul 4 și valul 5 al pandemiei, sunt încă în circulație.

Experții atrag atenția că va fi nevoie însă de aproximativ două săptămâni până când vor putea afla dacă anticorpii produși de vaccinurile actuale protejează și împotriva variantei Omicron, informează RRA.