Actual

COVID-19, Israel. Rata îmbolnăvirilor a crescut pe perioada vacanței de Purim

COVID-19, Israel. Rata îmbolnăvirilor a crescut pe perioada vacanței de Purim. Guvernele lumii depun eforturi pentru a contracara criza economică ce se prefigurează după pandemia de coronavirus. Numeroase țări renunță treptat la restricții, iar Uniunea Europeană recomandă ca aceste măsuri să țină cont și de evoluția cazurilor în fiecare regiune în parte.

Un raport referitor la regiunea Asia – Pacific, publicat astăzi, face referire la o premieră în ultimii 60 de ani. Economia Asiei va paraliza, va înregistra o creștere zero în acest an. Numărul de cazuri de coronavirus a depășit pragul de două milioane în lume, iar cel al deceselor se apropie de 135.000.

În Israel, coronavirusul e transmis, în special, din Europa șu SUA

Între timp, o anchetă epidemiologică realizată în Israel arată că transmiterea noului coronavirus s-a făcut în majoritatea cazurilor din Europa și Statele Unite. Cu date despre raportul Ministerului israelian al Sănătății.

„Ministerul Sănătății a prezentat rezultatele anchetei epidemiologice la nivel național. Israelienii s-au îmbolnăvit cu noul coronavirus prin contact cu alte persoane infectate – 49%, expunerea în străinătate – 19% și cu ocazia vizitelor în spațiul public – 15%.

Din totalul cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus confirmate în Israel sunt legate de Europa în proporție de 43% și America de Nord – 40%. În ceea ce privește Statele Unite, cele mai multe cazuri vin din statul New York. Doar patru persoane testate pozitiv au venit din Canada”, conform RadioRomânia Actualități, citat de RADOR.

Israelul este cea mai sigură țară în combaterea coronavirusului

În Israel, cea mai mare creștere a ratei îmbolnăvirilor e atribuită evenimentelor din spațiul public în perioada vacanței de Purim, 9 – 10 martie, se arată în raportul Ministerului israelian al Sănătății. Din 18 martie a fost oprită intrarea cetățenilor străini, ca măsură de prevenire a răspândirii.

Forbes a publicat o analiză în care Israelul este pe primul loc din clasamentul țărilor sigure în combaterea coronaviruslui, ţinând cont de parametrii care arată eficiența carantinei, tratamentul medical adecvat și măsurile de securitate sanitară. În prima parte a perioadei analizate, potrivit Forbes, primele 10 țări cu risc au fost, în ordine: Italia, Statele Unite, Marea Britanie, Spania, Franța, Suedia, Iran, Ecuador, Filipine și România.