Info Actual

Info Actual > Social > Cozi la Galați, oamenii s-au mobilizat, gest cetățenesc incredibil
Social

Cozi la Galați, oamenii s-au mobilizat, gest cetățenesc incredibil

Cozi la Galați, oamenii s-au mobilizat, gest cetățenesc incredibil

Cozi la Galați, oamenii s-au mobilizat, gest cetățenesc incredibil. Încă de la primele ore ale dimineții, în ciuda zilei friguroase, zeci de gălățeni au făcut o surpriză frumoasă și au răspuns astăzi apelului lansat de Centrul Județean de Transfuzii Sanguine din oraș și au donat plasmă și sânge.

Centrul a fost deschis și în această dimineață, potrivit unui proiect de încurajare a donatorilor, lansat în august, care stabilește ca toate unitățile de transfuzii din țară să lucreze inclusiv în ultima sâmbătă din fiecare lună. Astăzi, numărul donatorilor l-a depășit pe cel înregistrat într-o zi obișnuită din timpul săptămânii.

Cozi la Galați, oamenii s-au mobilizat și au donat plasmă și sânge

Încă de la primele ore ale dimineții, Centrul Județean de Transfuzie Sanguine Galați s-a umplut de donatori, o surpriză frumoasă și pentru șefa centrului, Camelia Stoichiţescu.

Camelia Stoichiţescu: ”Dacă tot am venit și suntem aici, e bine că avem și donatori. Le mulțumesc, ca întotdeauna. În această perioadă a crescut foarte mult cererea de plasmă. Încercăm să facem față. Sperăm să reușim, să dăm tuturor celor care au nevoie.”

Un cetățean prezent la Centrul Județean de Transfuzii Sanguine au spus că a venit să donez plasmă hiperimună pentru oamenii care au nevoie în dorința de a face bine dacă el tot a trecut cu bine peste toată această perioadă, chiar își dorește să fac un bine unui om care are nevoie.

Cristian Beatrice, medic primar la Centru de transfuzie Galați, prezentă împreună cu colegii săi la sediu, a declarat: ”Este un efort şi totuși ne bucurăm că suntem disponibili pentru acest lucru. Noi avem nevoie de sânge, mai ales că astăzi probabil ne vom reface stocul, având în vedere că urmează trei zile libere și donarea nu se va întâmpla în aceste zile.”