Info Actual > Social > Creștere rapidă a cazurilor de COVID-19. Anunțul îngrijorător făcut de Organizația Mondială a Sănătății
Social

Creștere rapidă a cazurilor de COVID-19. Anunțul îngrijorător făcut de Organizația Mondială a Sănătății

Creștere rapidă a cazurilor de COVID-19. Anunțul îngrijorător făcut de Organizația Mondială a Sănătății

Al treilea val de COVID-19 se amplifică și se accelerează în Africa, odată cu noile variante de coronavirus – a avertizat Organizația Mondială a Sănătății, care solicită o creștere a ofertei de vaccinuri. În Europa, Marea Britanie și Rusia se confruntă cu o creștere rapidă a cazurilor de COVID-19.

În Africa, numărul cazurilor crește cu 20% pe săptămână pe tot continentul – a anunțat un înalt responsabil al OMS, care a făcut apel la intensificarea livrărilor de vaccinuri. RD Congo, Namibia și Uganda au înregistrat cel mai mare număr de cazuri săptămânale de la începutul pandemiei.

Creștere rapidă a cazurilor de COVID-19. Creșterea este explicată în mare măsură de o vreme mai rece decât normalul perioadei și de răspândirea unor variante mai contagioase.

În Europa, autoritățile britanice au înregistrat 11.000 de noi cazuri de contaminare în 24 de ore, depășind pragul de 10.000 pentru prima dată de la sfârșitul lunii februarie, pe fondul unei creșteri a cazurilor de infectare cu varianta Delta, potrivit RRA.

Potrivit medicilor, infecțiile cresc exponențial în toată Anglia, mai ales în rândul tinerilor. Cu toate acestea, rata mortalității rămâne scăzută, cu 19 decese înregistrate ieri, iar vaccinurile sunt considerate foarte eficiente în prevenirea formelor severe de boală legate de noile variante.

Cu o explozie de cazuri de COVID se confruntă și capitala Rusiei. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, consideră că gravarea bruscă a epidemie este cauzată de variantele noi ale coronavirusului. mai agresive și cu o răspândire foarte rapidă.

El a menționat că în capitală cazurile depistate zilnic au crescut în câteva zile de la 3.000 la 7.000. Rusia a devenit ieri, cu 128.000 de decese, cea mai afectată țară europeană, de la începutul pandemiei, depășind astfel Regatul Unit.