Info Actual > Economic > Criptomonede păcătoase. Statul în care este un păcat dacă deții monede virtuale
Economic

Criptomonede păcătoase. Statul în care este un păcat dacă deții monede virtuale

Criptomonede păcătoase. Statul în care este un păcat dacă deții monede virtuale

Criptomonede păcătoase. Statul în care este un păcat dacă deții monede virtuale a sprijinit până acum investițiile în monede virtuale. Consiliul Național Ulema a transmis că monedele virtuale sunt „haram”, adică interzise, deoarece includ elemente care sunt incerte, pot aduce prejudicii și sunt similare cu pariurile.

Acest important for religios din Indonezia a decretat că deținerea de monede virtuale și alte active crypto este interzisă pentru musulmani.

Criptomonede păcătoase. Indonezia are cea mai mare populație musulmană din lume

Asta în condițiile în care Indonezia are cea mai mare populație musulmană din lume. Consiliul religios este consultat frecvent de ministrul de Finanțe și de banca centrală pe probleme fiscale importante.

Până la această decizie, guvernul din statul asiatic a susținut criptomonedele, dacă sunt considerate o investiție. Executivul vrea chiar să deschisă o platformă de tranzacționare pentru acestea, iar banca centrală ia în calcul lansarea unei monede digitale.

În primele cinci luni ale acestui an s-au făcut tranzacții în valoare de 26 de miliarde de dolari cu criptomonede în Indonezia.

Monedele virtuale nu pot fi, însă, folosite pentru plăți în Indonezia, unde singurul mijloc legal de plată este rupia.

 

Credincioșii musulmani pot renunța la tranzacțiile cu criptomonede deși Guvernul nu le va interzice

Criptomonede păcătoase. Decizia Consiliului nu înseamnă că tranzacțiile cu criptomonede vor fi oprite în Indonezia, dar i-ar putea îndepărta pe cetățenii musulmani de aceste active și ar putea descuraja firmele sau instituțiile care aveau planuri în domeniu.

Atitudinea față de Bitcoin și alte criptomonede diferă de la o țară la alta în lumea islamică. Alte state musulmane, precum Bahrain și Emiratele Arabe Unite, încurajează puternic tranzacțiile cu monedele virtuale.