Info Actual

Info Actual > Social > Criză de sânge în spitalele din acest județ! Reprezentanții Centrului de Transfuzii fac apel la locuitori
Social

Criză de sânge în spitalele din acest județ! Reprezentanții Centrului de Transfuzii fac apel la locuitori

Criză de sânge în spitalele din acest județ! Reprezentanții Centrului de Transfuzii fac apel la locuitori

Criză de sânge în spitalele din acest județ! Reprezentanții Centrului de Transfuzii din Bârlad spun că numărul donatorilor a scăzut dramatic. Ei fac apel la locuitorii din județ să vină și să doneze sânge.

Numărul acestora a început să scadă încă din martie, de când s-a declanșat epidemia cu noul coronavirus, însă s-a ajuns acum la mai puțin de jumătate din numărul donatorilor din aceeași perioadă a anului trecut.

Zilnic, spune conducerea Centrul de Transfuzii, ar fi nevoie de 25-30 de donatori, dar de la o săptămână la alta, tot mai puține persoane vin să doneze sânge, informează Rador.

Mai mult decât atât, donatorii de plasmă, care ar putea să ajute substanțial bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2, sunt și ei foarte puțini. Până acum, din cele peste 3.700 de persoane vindecate de această infecție, doar 27 au venit la Centrul de Transfuzii din Bârlad și au donat plasmă.