Info Actual

Info Actual > Social > CTP, afirmații dure despre Pelerinajul de Sf. Andrei: „Mor oamenii cu sutele…”
Social

CTP, afirmații dure despre Pelerinajul de Sf. Andrei: „Mor oamenii cu sutele…”

CTP, afirmații dure despre Pelerinajul de Sf. Andrei: „Mor oamenii cu sutele...”

CTP a făcut afirmații dure privind Pelerinajul de Sf. Andrei. Această sărbătoare este subiectul adresate de gazetar Cristian Tudor Popescu către Biserica Ortodoxă Române (BOR) și autoritățile române.

Reprezentanții bisericii au anunțat că restricțiile vor fi ridicate pentru acest eveniment, lucru ce l-a determinat pe jurnalist să i-a atitudine, în spațiul public.

CTP, afirmații dure despre Pelerinajul de Sf. Andrei: „Mor oamenii cu sutele…”

„Avem un nou exemplu, după doamna medic Pop, şi pe ÎPS Mache, care e diminutivul de la Macedon, că aşa e numele lui laic, de mirean. Este numele de cod pe care i l-a dat Securitatea. Ce spune aici? E primul drept, cel religios, dreptul de a merge în pelerinaj, pe care îl au oamenii. Asta este, cum ar spune Nicolae Ceauşescu, o minciună în fals. E un drept, dar e departe de a fi primul. De pildă, poate că primul e dreptul la viaţă”.

CTP: Nu vrea nimeni să interzică credinţa în ţara asta!

„Acelaşi text ca al lui Ghelasie, stareţul de la Sighişoara, care s-a repauzat acum câteva zile de Covid. «Ăştia ne interzic credinţa, nu ne mai lasă să ne ţinem obiceiurile». Este, din nou, fals, manipulare! Nu vrea nimeni să interzică credinţa în ţara asta! Crede cineva că actualele autorităţi chiar doresc, au vreun scop politic, să interzică credinţa în România? N-au nicio treabă cu chestia asta“, a declarat celebrul gazetar CTP pentru Digi 24.

Menționăm că Arhiepiscopul Teodosie a declarat, în exclusivitate pentru Agerpres, că dacă va fi împiedicată organizarea pelerinajului anual de la Peştera Sf. Apostol Andrei, ce se va desfășura pe 30 noiembrie, în temeiul unor măsuri de limitare a efectelor pandemiei cu noul coronavirus, atunci va căuta soluţii în instanţă pentru a ţine datinile bisericeşti.

„Cum să nu ajung eu la peşteră în ziua Sfântului Andrei şi cum să nu ajungă constănţenii acolo? Este imposibil! Eu cred că pot să ajungă toţi românii căci este cu adevărat apostolul tuturor românilor. Aici nu este o sărbătoare locală, este o sărbătoare naţională şi chiar a fost pusă în calendar ca sărbătoare naţională, Sărbătoarea Sfântului Andrei, alături de 1 Decembrie, de asemenea, sărbătoare naţională, care ţine de unirea tuturor românilor într-o singură ţară… Eu nu mă mulţumesc cu nişte restricţii care nu au logică şi care ne restrâng drepturile noastre de închinători şi voi începe demersurile, caut nişte avocaţi foarte serioşi, pentru că nu putem să fim împiedicaţi să mergem la vatra noastră părintească, la originea noastră strămoşească spirituală. Vom ţine toate regulile sanitare, căci este un loc atât de larg acolo, şi ne vom face tradiţiile religioase”, a subliniat arhiereul.