Lifestyle

Cum arată farfuria perfectă. Nutriționist: Moderația din alimentație despre care se tot vorbește!

Cum arată farfuria perfectă. Nutriționist: Moderația din alimentație despre care se tot vorbește!

Cum arată farfuria perfectă. Dr. Maria Nițescu, nutriționist, a dezvăluit cum ar trebui să arate farfuria cu alimente de origine animală bogate în grăsimi pe care le-am putea consuma într-o zi!

”Moderația din alimentație despre care se tot vorbește! Așa arată farfuria cu alimente de origine animală bogate în grăsimi pe care le-am putea consuma într-o zi! Dacă alegem astfel de alimente restul meselor ar trebui sa fie doar cu alimente de origine vegetală, și atunci, în mod sigur vom beneficia de macronutrienți și micronutrienți în cantități optime!

Să nu ne luăm după cei care vor publicitate!

Cum arată farfuria perfectă. Aceleasi cantități de grasimi le-am putea lua din 200g carne slaba și 400-500 g iaurt cu 2-3% grăsime sau 250 g brănză de vaci cu 6 % grasime, cantități ce nici nu ar putea fi consumate de mulți dintre noi si care ne-ar aduce nutrienți importanți. Să nu ne luăm după cei care vor publicitate! Nu putem să consumăm alimente de origine animală bogate în grăsimi, după bunul plac.

O alimentație echilibrată aduce și grăsimi saturate

Ghidurile actuale internaționale elaborate de experți din diverse ramuri medicale subliniază efectele negative ale aportului crescut de grăsimi animale și zaharuri simple (sub formă de sucroză, fructoză sau sirop de porumb bogat în fructoźă din alimente si băuturi răcoritoare). O alimentație echilibrată aduce și grăsimi saturate, în plus și organismul sintetizează acizi grași saturați, nu avem de ce să fim îngrijorați. Important este să consumăm alimente care să ne aducă nutrienții esențiali, fibrele alimentare și cantitatea optimă de energie. Bunicii noștri nu mâncau ulei de cocos. Ce „uită” specialiștii care îl promovează este faptul că flora noastră intestinală produce suficienți acizi grași cu lanțuri scurte dacă mâncăm vegetale bogate în celuloză”, a spus Dr. Maria Nițescu.

Ce facem cu șnițelul când suntem la dietă?

Mihaela Bilic, medic nutriționist, a dezvăluit cum poți consuma șnițelul în cazul în care nu vrei să te îngrași. Sigur nu știai asta!

„Ce facem cu șnițelul când suntem la dietă? Îl mâncăm fără “cămășuță”.

Tuturor ne plac șnițelul și pane-urile… cu cât mai crocante, cu atât mai bine! Dar puțini știu că uleiul de prăjit nu poate intra în carne/pește.

Cine absoarbe uleiul ca un burete? Carbohidrații, adică cartofii, făina și/sau pesmetul folosiți la învelișul delicios de la șnițel/produse pane. Avantajul este că, îndepărtând crusta crocantă, orice șnițel devine o banală bucată de carne, bogată în proteine și săracă în grăsimi/carbohidrați. Prin prăjire carnea și peștele mai degrabă pierd din grăsimea pe care o conțin, iar uleiul nu se poate infiltra printre fibrele de proteine. Este suficient să adăugăm făină, pesmet sau mălai în compoziție și conținutul caloric crește spectaculos”, a precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

„Vreți ca șnițelul sau pane-urile să nu vă afecteze silueta? Atunci “dezbrăcați-le” de cămășuța rumenă și delicioasă!”, a conchis Mihaela Bilic.