Social

Cum arată structura anului școlar pentru elevii din clasele terminale de gimnaziu și liceu

Cum arată structura anului școlar pentru elevii din clasele terminale de gimnaziu și liceu

Deși ne aflăm în plină pandemie de coronavirus, elevii din clasele terminale de gimnaziu și liceu trebuie să susțină examenele de finalizare a studiilor. În acest sens, cursanții din această categorie au început astăzi, 12 aprilie 2021, cursurile online.

Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu vor reîncepe cursurile online. Pentru această categorie de elevi, structura anului şcolar nu a suferit niciun fel de modificare. Astfel, vacanţele de primăvară au rămas la datele planificate şi cunoscute (intervalul 2 aprilie – 11 aprilie pentru Sărbătorile Pascale Catolice şi 30 aprilie – 9 mai pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe).

În perioada 12 aprilie – 29 aprilie, clasele terminale urmează să participe online la toate activităţile didactice. Vacanţa de primăvară va lua sfârșit pentru elevii din celelalte clase pe data de 4 mai.

Când se încheie anul școlar pentru elevii care nu sunt în ani terminali?

Grupele din învăţământul preşcolar, clasa pregătitoare, clasele I – a VII-a şi clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a vor finaliza semestrul în data de 25 iunie, în loc de 18 iunie. Examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite, conform calendarelor aprobate: 22 – 25 iunie – Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a şi 28 iunie – 1 iulie – probele scrise ale examenului de Bacalaureat.

Legat de probele de competenţe din cadrul examenului de Bacalaureat,  Ministerul Educaţiei a anunțat că examenul de maturitate se va susține conform unei proceduri pentru a fi dus la bun sfârșit.

Sorin Cîmpeanu: „Am reuşit, cum, necum, să încheiem anul şcolar 2019-2020”

„Am reuşit, cum, necum, să încheiem anul şcolar 2019-2020. Îl vom încheia şi pe acesta. Mai bine decât pe cel de anul trecut”, spunea Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, care anunța că acest an școlar va dus la bun sfârșit în ciuda numeroaselor probleme de organizare.

Semestrul al II-lea va fi redus cu o săptămână pentru toate clasele, cu excepția claselor terminale.
„Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite, conform calendarelor deja aprobate și cunoscute: 22 – 25 iunie (Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a) și 28 iunie – 1 iulie (probele scrise ale examenului de bacalaureat. Probele de competențe din cadrul examenului de bacalaureat vor fi echivalate conform unei proceduri elaborate de către Ministerul Educației.

Cu excepția claselor terminale,  vacanța de primăvară va începe în data de 2 aprilie și se va încheia în data de 4 mai.

Pentru clasele terminale structura anului școlar NU va suferi niciun fel de modificare, vacanța/vacanțele de primăvară rămânând la datele planificate și cunoscute (2 aprilie – 11 mai pentru Sărbătorile Pascale Catolice și 30 aprilie – 9 mai pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe). În intervalul 12 aprilie – 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activitățile didactice.

Semestrul al II-lea va fi redus cu o săptămână pentru toate clasele, cu excepția claselor terminale (grupele din învățământul preșcolar, clasa pregătitoare, clasele I – a VII-a și clasele a IX-a, a X-a și a XI-a), acestea urmând a finaliza semestrul în data de 25 iunie, în loc de 18 iunie!”, mai anunța Sorin Cîmpeanu, potrivit EVZ.