Categories: Lifestyle

Cum decongelezi corect alimentele. 4 trucuri ușoare, rapide și SIGURE

Pentru a nu ne îmbolnăvi când gătim, trebuie să menținem o bună igienă în bucătărie. Aceasta include spălarea mânerelor și a butoanelor noastre, igienizarea alimentelor, asigurându-ne că nu le manipulăm incorect și, de asemenea, dezghețarea lor în siguranță.

Credeți sau nu, atunci când decongelam alimentele fără a respecta anumite recomandări, le putem determina să se descompună ușor deoarece dezvoltă microorganisme patogene.

Una dintre cele mai obișnuite modalități de a dezgheța alimentele este prin a le pune la soare sau lăsându-le în afara frigiderului, la temperatura camerei. Aceasta este o practică periculoasă pe care nu ar trebui să o facem niciodată, deoarece bacteriile patogene iubesc temperatura camerei și se înmulțesc mai ușor în aceste condiții.

Pentru a nu risca să vă îmbolnăviți atunci când vă decongelați alimentele, vă împărtășim patru modalități sigure de a face acest lucru corect.

1.Pune alimentele la frigider cu una sau două nopți înainte. Aici temperatura este mai mare și gheața se va topi, dar, la o temperatură rece, unde agenții patogeni nu se vor dezvolta.

2.Dacă mâncarea este ambalată sau este într-un recipient etanș, o puteți scufunda în apă rece, apa se va menține la o temperatură scăzută, dar, va sparge cristalele de gheață. Vă recomandăm să schimbați apa la fiecare 30 de minute.

Această metodă poate dura de la o oră la patru, în funcție de dimensiunea alimentelor.

3. Folosiți cuptorul cu microunde pentru a dezgheța alimentele în mai puțin de o oră. Trebuie doar să aveți grijă să nu gătiți părți din produs.

4. Gătiți-l. Aceasta este cea mai rapidă metodă și este recomandată pentru legumele crude sau alimentele gătite pe care trebuie doar să le încălziți.

Amintiți-vă că puteți recongela alimentele odată ce sunt gătite. Și, nu lăsați alimentele decongelate negătite pentru mult timp, deoarece se vor strica rapid din cauza cantității de apă pe care o conțin.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Prețul chiriilor a crescut! Românii plătesc cu 15% mai mult

Anul acesta prețul chiriilor a înregistrat o creștere cu 15% față de anul trecut, conform…

2 ore ago

Un nou cutremur a zdruncinat România! Unde s-a produs seismul

Un cutremur a avut loc în România, au anunțat experții în seismologie. Aceștia au oferit…

2 ore ago

Se dau 12.000 de lei la angajare! Măsuri de combatere a deficitului forței de muncă

România se confruntă cu diverse probleme, iar unul dintre cele mai mari este deficitul forței…

3 ore ago

Când vom mai avea zile libere? Mai sunt două minivacanțe

Românii se pot aștepta la mai multe minivacanțe în 2024, calendarul fiind plin de zile…

5 ore ago

Indicele ROBOR la 6 luni a scăzut! Românii vor plăti rate mai mici

Banca Națională a României a făcut un anunț important pentru românii cu împrumuturi. Conform noilor…

6 ore ago

Leul s-a apreciat față de dolar! Moneda națională câștigă teren și în fața euro

Reprezentanții Băncii Naționale a României au publicat cursul valutar pentru ziua de marți, 7 mai…

7 ore ago

Parteneri

This website uses cookies.