Cum faci cele mai delicioase bezele. Ti se topesc in gura! Le prepari din 4 ingrediente, principalul ingredient fiind apa din conservele de naut, pe care altfel ai arunca-o.
Ingrediente:
Cum faci cele mai delicioase bezele. Ti se topesc in gura!
Mod de preparare:
1. Strecoara apa (aquafaba) din 2 conserve de naut fiert. Apa scursa trebuie sa aiba consistenta usor similara albusurilor, alunecoasa si mai densa decat apa.
2. Bate apa de naut cu mixerul, impreuna cu lingura de otet, timp de 10-15 minute la viteza mare, cu mici pauze pentru a lasa mixerul sa se raceasca.
3. Odata ce apa de naut atinge o consistenta identica cu cea a albusurilor batute pentru bezea, adauga zaharul pudra si esenta de vanilie, apoi continua sa bati compozitia pana ce ingredientele sunt incorporate.
4. Toarna compozitia intr-un pos si formeaza bezelele de post, sau torna-le direct in tava, cu o lingura, punand cate 2-3 linguri pentru fiecare bezea in parte.
5. Da bezelele de post la cuptor pentru 90 de minute la 80 de grade. Serveste bezelele de post dupa ce se racesc.
✽ Daca aquafaba nu este suficient de groasa, fierbe-o pentru 10-15 minute, sau pana cand isi reduce volumul la jumatate. In acest caz, injumatateste si cantitatea de zahar adaugata.
Sursa: retetepractice.ro
Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…
Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…
Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…
Ministerul Finanțelor lucrează la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului, accizele la tutun vor fi…
Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…
Ministerul Muncii a făcut public calendarul pentru plata alocațiilor copiilor în luna mai 2024. Aceasta…
This website uses cookies.