Cum prepari cea mai buna salata de vinete! Chef Florin Dumitrescu a dezvaluit secretul

Cum prepari cea mai buna salata de vinete! Chef Florin Dumitrescu isi aduce aminte cu nostalgie de inceputul sau in bucatarie, cand prepara 30-40 de kilograme de vinete zilnic. Iata care este secretul sau!

„La începutul meseriei de bucatar am avut o perioadă în care făceam 30-40 de kg de vinete zilnic. Evident, le făceam pe grătar, le scurgeam în sita de plastic, le tocam de mână cu un satâr de lemn și nu le puneam decât lângă roșii proaspete și pâine prăjită.

Doamne, câte vinete am reușit să coc în perioada aceea!!! Și astăzi, dacă simt miros de vinete coapte, nu îmi amintesc decât de diminețile în care porneam grătarul și mă apucam să coc vinete”, a mărturisit Chef Florin Dumitrescu.

Cum prepari cea mai buna salata de vinete! Florin Dumitrescu a dezvaluit secretul retetei sale pentru fanii emisiunii „Chefi la cutie”. Iata trucurile sale!

Ingrediente (pentru 6 porții)

  • 2 kg vinete
  • sare (după gust)
  • piper (după gust)
  • 3 cepe (tocate mărunt)
  • 450 ml ulei de floarea soarelui

Modul de preparare:

Vinetele se spală bine și se șterg cu un prosop uscat. Se încinge grătarul, după preferințe sau posibilități, pe cărbuni sau cel de pe aragaz și se așează vinetele. Se întorc de pe o parte pe alta evitând să se ardă. Când încep să pocnească și să elimine apa, neapărat trebuie întoarse sau verificate dacă sunt gata.

După ce sunt coapte, trebuie curățate foarte bine de coajă și lăsate la scurs într-un vas de plastic sau de lemn. Trebuie evitat contactul cu orice metal ca să nu se oxideze. Se lasă la scurs până ce nu mai au apă.

Cel mai bine se toacă cu ajutorul unui satâr de lemn pe un tocător de lemn sau din plastic. Se toacă mărunt, mărunt, acesta fiind și cel mai bun moment să ne dăm seama dacă vinetele sunt scurse cum trebuie. Vinetele tocate se combină cu ceapa tocată foarte mărunt.

Tăiați ceapa la cuțit, nu la la blender, cutter sau oricare alt aparat electrocasnic, deoarece astfel evitam să lase apă.

Se amesteca bine cu o lingură de lemn si se toarnă ulei de floarea soarelui în fir subțire. Procesul de emulsionare pe care îl folosim la maioneză este similar cu amestecarea salatei de vinete. Vânăta și ceapa încorporează uleiul și se umflă datorită aerului. Sare și piper după gust, este reteta folosita de Chef Florin Dumitrescu, potrivit Antena3.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Simona Bucura-Oprescu aduce vești bune! Toate pensiile vor fi recalculate

Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii, a vorbit despre procesul de recalculare a pensiilor, evidențiind că acest…

21 de minute ago

Guvernul a găsit bani pentru majorările de pensii și salarii! Anunțul lui Marcel Boloș

În primele trei luni ale acestui an, Guvernul a investit sume considerabile în proiecte majore.…

o oră ago

Cele mai eficiente metode naturale de tratare a migrenelor

Migrenele sunt simptome debilitante, care îți pot afecta semnificativ calitatea vieții. Din fericire, odată ce…

3 zile ago

Patru lucruri pe care să le știți atunci când alegeți anvelopele

Atunci când decideți să cumpărați un nou set de anvelope pentru mașina dvs., există mai…

3 zile ago

Românii vor scoate mai mulți bani din buzunar anul acesta. Alimentele se scumpesc în perioada Paștelui

Românii cumpără cadouri pentru familie și cei apropiați în perioada Paștelui, iar ciocolata este unul…

4 zile ago

Pensiile vor fi livrate înainte de Paște! Guvernul a aprobat măsura

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat la începutul ședinței de Guvern că se va aproba o…

4 zile ago

Parteneri

This website uses cookies.