Pasca reprezintă mormântul sau scutecul Mântuitorului și este unul dintre perparatele care ar trebui să se regăsească pe masa de Paște a oricui.
IATĂ o rețetă simplă și rapidă
– 750 brânză dulce
– 5 ouă
– 10 linguri cu zahăr
– 250 g smântână
– 2-3 linguri cu smântână
– un vârf de cuţit de praf de copt
– 100 g stafide
– 100 g margarină
– 1 lămâie
– 2 plicuri zahăr vanilat
Se topeşte margarina pe foc mic, fără să fiarbă. Se lasă să se răcorească. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, până devine o compoziţie spumoasă. Se adaugă margarina, brânza de vaci bine scursă şi sfărâmată, smântâna, coaja rasă de lămâie, scrie gustos.ro. Se adaugă un vârf de cuţit de praf de copt şi făină în ploaie, cu mişcări de sus în jos, până se obţine o compoziţie groasă ca smântâna.
Se adaugă stafidele date prin făină. Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare. Când s-au întărit bine, ca pentru bezea, se încorporează în compoziţia de brânză. Se unge o formă de tort cu ulei, se pune hârtia de copt unsă şi ea şi se toarnă compoziţia. Se nivelează bine şi se dă la cuptorul încins pentru o oră. După ce s-a copt, se scoate din forma de tort pe o farfurie, potrivit DCnews.
Pe măsură ce Paștele se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…
Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…
Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…
Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…
Ministerul Finanțelor lucrează la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului, accizele la tutun vor fi…
Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…
This website uses cookies.