Cum să slăbești SĂNĂTOS? Secretele NUTRIȚIEI corecte
12 reguli de aur ca să slăbești rapid. Sfaturile unui celebru nutriționist. Mihaela Bilic a sintetizat în 12 sfaturi practice, regulile de la care nu trebuie să te abați pentru a fi sănătoasă și frumoasă.
Se spune că slăbirea cea mai armonioasă este cea care are loc încet, de-a lungul a luni de zile. Nutriționiștii nu recomandă o scădere bruscă în greutate, pentru că vei câștiga rapid toate kilogramele pierdute și, probabil, și altele în plus. Înfometarea ți se pare calea cea mai scurtă, dar nu este recomandată.
Dacă vrei să fii și sănătoasă și să arăți și bine, trebuie să respecți câteva reguli alimentare de bază. Află de la medicul nutriționist Mihaela Bilic câteva reguli de aur, pentru o slăbire sănătoasă.
Deoarece sunt bogate în vitamine, minerale, fibre, apă, dr. Mihaela Bilic te sfătuieşte să le consumi în cantităţile dorite. În plus, având foarte puţine calorii, legumele nu îţi vor afecta silueta.
De fiecare dată când alegi pâine, paste sau alte produse făinoase asigură-te că optezi pentru cele din făină integrală. Dr. Bilic susţine că aceste produse (cum ar fi pâinea neagră în locul celei din făină albă rafinată) au un conţinut ridicat de fibre, vitamina E şi minerale.
Este recomandat să consumi în fiecare săptămână leguminoase, cum ar fi lintea, năutul, mazărea, fasolea boabe, deoarece aceste sunt foarte bogate în proteine vegetale şi fitonutrienţi.
Dr. Bilic recomandă un consum ridicat de apă plată, chiar şi atunci când nu simţi că îţi este sete.
Nu este recomandat să exagerezi cu anumite produse care au în conţinutul lor foarte multă sare. Printre aceste produse se numără: mezelurile, afimăturile, produsele de patiserie, brânzeturile fermentate. De asemenea, încearcă să înlocuieşti sarea cu diverse mirodenii în preparatele gătite.
În locul deserturilor din comerţ pe care le iei ca gustare este de preferat să alegi fructele proaspete.
Dr. Bilic avertizează cu privire la aceste produse care pot să conţină o cantitate exagerată de sare, zahăr sau grăsimi. Este de preferat să găteşti acasă, într-un mod cât mai simplu.
Laptele proaspăt, iaurtul, brânza de vaci sunt câteva dintre opţiunile pe care le recomandă dr. Bilic ca fiind principala sursă de calciu.
Somonul, macroul, sardinele, anşoa, heringul sunt bune surse de acizi graşi omega 3, minerale şi proteine. Încearcă să consumi două porţii de peşte în fiecare săptămână.
Băuturile alcoolice scad cu 30% capacitatea organismului de a arde grăsimile, favorizând astfel îngrăşarea.
Prăjelile, produsele de tip fast-food, deserturile din comerţ şi chipsurile sunt câteva dintre alimentele de care trebuie să te fereşti şi să le consumi foarte rar.
Propune-ţi ca măcar o zi pe săptămână să nu consumi produse de origine animală (lactate, ouă, carne). În locul acestora poţi să alegi un meniu diversificat de legume, fructe şi cereale integrale.
Pe măsură ce Paștele se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…
Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…
Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…
Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…
Ministerul Finanțelor lucrează la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului, accizele la tutun vor fi…
Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…
This website uses cookies.