Cum se face cea mai rapidă și delicioasă prăjitură de post

Cum se face cea mai rapidă și delicioasă prăjitură de post! În acestă perioadă, credincioșii ortodocși se pregătesc de sărbătoarea Învierii lui Hristos și țin post. Pentru că pofta de dulce nu ține cont de nimic, o prăjitură de post cu cremă de ciocolată și bulion este o idee perfectă în această perioadă. Uite de ce ingrediente ai nevoie pentru acestă delicioasă prăjitură.

Cum se face cea mai rapidă și delicioasă prăjitură de post. Pentru aluat ai nevoie de:

  • 800 g făină
  • 250 ml apă
  • 80 g zahăr
  • 70 ml ulei
  • 10 g praf de copt
  • 1 buc esență de rom
  • puțină sare
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri pline de bulion

Pentru cremă ai nevoie de:

  • 1 litru apă
  • 150 g zahăr
  • 1 buc esență de rom
  • 30 g cacao
  • 100 g făină
  • 200 g ciocolată de post
  • 150 g margarină

Modul de preparare:

Mai întâi amestecăm făina împreună cu zahărul, praful de copt, apa, esența, uleiul și sarea până obținem un aluat. Din fiecare bucată de aluat vom coace pe dosul unei tăvi câte 2 foi. Vom obține în total 6 foi. Fiecare foaie o vom coace câte 8-10 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.

Prăjitură de post cu cremă de ciocolată și foi cu bulion. Turnăm apa într-un vas și-l dăm pe foc. Adăugăm zahărul, esența, cacaoa și făina. Amestecăm totul foarte bine până când începe crema să se îngroașe, scrie cookpad.com. Turnăm ciocolata, amestecăm până se topește și lăsăm crema la răcit 5 minute.

Prăjitură de post cu cremă de ciocolată și foi cu bulion. Adăugăm margarina și lăsăm crema să se răcească complet. Asamblăm prăjitura. Vom folosi la bază o foaie portocalie, apoi un strat de cremă, o foaie maro, un strat de cremă, o foaie albă, cremă, foaie albă, cremă și celelalte două foi cu încă un strat de cremă între ele.

Prăjitură de post cu cremă de ciocolată și foi cu bulion. Vom lăsa prăjitura la rece timp de 5 ore, sau mai bine peste noapte. După poate fi servită.

Mocanu Maria

Mă numesc Maria Mocanu! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 13 ani, cu nenumărate articole publicate despre vedete, mondenități, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale. Multe dintre materialele scrise de mine au avut la bază subiecte la zi din evenimentele la care am participat și din care mi-am conceput articolele publicate în spațiul online. Vă mulțumesc pentru aprecieri, dar și criticile aduse sunt constructive pentru mine.

Recent Posts

Spor de 100% pentru anumiți angajați! Cine primește banii

În România, există angajați care beneficiază de un spor salarial de 100%. Acest beneficiu este…

41 de minute ago

Ce pensie va avea Klaus Iohannis? Experții au făcut deja calculul

Klaus Iohannis, fost profesor de fizică la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, și-a…

2 ore ago

Guvernul întărește restricțiile! Sălile de jocuri de noroc interzise în localitățile mici

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a discutat despre relocarea sălilor de jocuri de noroc din localitățile…

5 ore ago

Statul oferă un ajutor de 2,25 miliarde de lei! Înscrierile încep curând

Un ajutor de 2,25 de miliarde de lei va fi disponibil pentru români, echivalentul a…

7 ore ago

Finanțare de până la 1,5 milioane de euro pentru fermieri! Cererile se depun până la finalul lunii

O veste bună pentru fermieri: aceștia vor beneficia de finanțare prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor…

9 ore ago

Se dau câte 20.000 de lei! Cine primește banii

Programul "Casa Verde Fotovoltaice" a fost relansat, oferind românilor ocazia să obțină 20.000 de lei…

11 ore ago

Parteneri

This website uses cookies.