Categories: Lifestyle

Cum se prepară supa gulaș! Preparatul ocupă un loc de cinste în inimile gurmanzilor

Cum se prepară supa gulaș! Preparatul ocupă un loc de cinste în inimile gurmanzilor. Una dintre „perlele” bucătăriei ungurești este gulașul, dar mai există câteva rețete care sigur sunt pe placul tuturor. În continuare vă prezenta o altă rețetă de top din bucătăria maghiară.

Ingrediente: 500 g carne (vită, curcan, porc, miel); 2 morcovi; 1 rădăcina pătrunjel; 1 ceapă mare; 1/2 țelină; 4-5 cartofi; chimen; sare; piper negru; paprika; pastă gulaș iute;

Pentru găluște: 1-2 ouă; 3 linguri cu vârf făină; 1 lingură ulei

Cum se prepară supa gulaș! Preparatul ocupă un loc de cinste în inimile gurmanzilor

Preparare: Carnea se dezosează și se taie cubulețe. Se curăță cartofii și morcovii și se taie felii potrivite, iar ceapa se taie julien. Se pune o lingură cu untură la topit într-o oală în care se va face supă. Se adaugă ceapa, după care se pun cuburile de carne și se amestecă până când ceapa devine aurie. Se adaugă sare, piper, paprika și pastă gulaș, și se amestecă până la omogenizare și se completează cu apă necesară.

Semințele de chimen se leagă într-un tifon și se adaugă în supă. Se lasă la fiert la foc mic până când carnea este aproape fiartă. Se adaugă rădăcinoasele tăiate și se mai lasă la fiert pentru 15 minute, apoi se pun cartofii și se fierbe în continuare la foc mic.

Între timp se fac găluștele din ouăle bătute bine, făină, ulei și apă cât cuprinde ca să iasă un aluat mai gros decât smântâna. Când supa fierbe se rup găluștele cu o lingură și se lasă apoi să fiarbă până se ridică la suprafață. Se adaugă pătrunjelul tocat și se lasă la răcit preț de câteva minute.

Se servește caldă, alături de ardei iute.

Sursă FOTO: RomâniaTV

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

4 ore ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

6 ore ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

8 ore ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

16 ore ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

17 ore ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

19 ore ago

Parteneri

This website uses cookies.