Categories: Social

Cum transmite organismul că nu mai poate lupta cu canicula. Dr. Ciuhodaru: Apar semnele alarmante!

Cum transmite organismul că nu mai poate lupta cu canicula. În contextul în care pacienții ajung la ATI din cauza căldurii, medicul Tudor Ciuhodaru a dezvăluit care sunt semnalele de alarmă care apar în cazul epuizării termice.

„Este clar că bine nu ne face căldura. Dovadă stă numărul mare de persoane care au ajuns ieri în Unitatea de Primire a Urgențelor din cauza caniculei. Tot mai mulți pacienți vin în stare critică, cu afecţiuni agravate de căldură. Trei pacienţi au ajuns chiar la Terapie Intensivă, după ce au fost expuși prelungit la soare”, a spus medicul, în direct la B1 TV.

Semnele care arată că organismul nu mai poate lupta cu canicula

Cum transmite organismul că nu mai poate lupta cu canicula. „Nici nopțile nu sunt mai răcoroase și în aceste condiții este depășită capacitatea organismului de termoreglare. Apar semnele alarmante ale epuizării termice și netratată la timp, se merge până la şoc termic şi chiar deces. Printre semnele de epuizare termică sunt transpirație excesivă dar ineficientă, pielea de găină, variația de tensiune arterială și tulburări de ritm cardiac, letargie, somnolență, mergându-se până la convulsii şi comă. Cel mai afectați sunt copii, vârstnici, persoanele care au afecțiuni cardiovasculare, respiratorie sau neurologică, supraponderale și cu afecțiuni metabolice, cei care lucrează în soare, care sunt la agrement în aer liber, la mare, la piscină”, a completat Tudor Ciuhodaru.

Cum se ne protejăm de soare și temperaturile caniculare

„Copiii nu trebuie lăsați în aer liber la orele amiezii, nici în mașină, bătrâni trebuie îndemnați să nu se deplaseze prin soare la orele amiezii. Să fim atenți şi ce mâncăm şi ce bem şi cum ne îmbrăcăm. La capitolul hidratare, e nevoie de 1,5- 2l de apă, este exclus consumul de alcool, care vulnerabilizează, și consumul de băuturi carbogazoase, cu multă cofeină și zahăr, care ne poate deshidrata și vulnerabilizează în fața temperaturilor extreme. Trebuie să consumăm alimente uşoare, cum ar fi pepene. Trebuie să evităm consumul de alimente grase. Este, de asemenea, contraindicat să gătiţi sau să folosiţi paratele de bucătărie care se încălzesc la orele amiezii, când temperaturile din casă cresc”, a mai spus el.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Ministerul Educației nu are bani pentru salariile profesorilor. Este necesară o ratificare bugetară

Conform datelor furnizate de Ministerul Educației, este necesară ratificarea bugetară pentru a garanta fondurile necesare…

2 ore ago

9 mai, Ziua Europei. Etapele formării UE

Ziua Europei, sărbătorită pe 9 mai, comemorează Declarația Schuman, un moment istoric care a marcat…

4 ore ago

Recalcularea pensiilor. Creșteri substanțiale de până la 1.500 de lei de la 1 septembrie

Unele pensii vor înregistra creșteri în toamna acestui an, datorită unei noi legi care va…

12 ore ago

Cireșele s-au ieftinit! Unde se găsesc cele mai ieftine fructe

Cireșele de mai sunt disponibile acum pe piețele din țară. Ca în fiecare an, kilogramul…

13 ore ago

Nicolae Ciucă are gânduri mari. Liderul PNL ia în considerare candidatura la prezidențiale

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit despre posibila sa candidatură la alegerile prezidențiale.  Ciucă a…

14 ore ago

Au fost raportate zeci de cazuri de holeră! Cum se transmite boala

În Kenya au fost raportate zeci de cazuri de holeră. Țara se confruntă de câteva…

15 ore ago

Parteneri

This website uses cookies.