Lifestyle

Cum va fi vremea astăzi? Temperaturile ajung până la -3 grade

Cum va fi vremea astăzi? Temperaturile ajung până la -3 grade
ziarebotosani.ro

Meteorologii vin și astăzi cu vești proaste, vreme nu pare că se va încălzi iar ploile și în anumite zone și ninsorile vor continua să pună stăpânire pe țară. 

Vremea se va menţine închisă şi deosebit de rece pentru această perioadă din an. Temporar se vor semnala precipitaţii -pe alocuri moderate cantitativ- în regiunile estice şi sudice şi pe arii restrânse în rest. În Dobrogea va ploua, în Oltenia şi Muntenia vor predomina ploile, iar în celelalte regiuni precipitaţiile vor fi mixte (predominant ninsori în Moldova, iar noaptea şi în Transilvania şi Maramureş). La munte va ninge. 

Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 9 grade, uşor mai ridicate în dealurile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 4 grade. Izolat se va forma ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare mai ales ziua în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei unde rafalele vor depăşi 55…65 km/h şi pe arii restrânse 70…75 km/h, dar cu intensitate mai mică şi pe arii restrânse şi pe crestele montane (cu rafale de 55…65 km/h) şi în regiunile vestice şi sud-vestice. 

Vremea în capitală și la munte

În capitală vemea va fi închisă şi rece pentru această perioadă din an. Temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade

La munte continuă să ningă. Vremea va fi închisă iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe creste (cu rafale de 55…65 km/h). Valorile termice, comparabile cu cele din intervalul anterior, vor caracteriza în continuare o vreme rece.

Însă în Europa situația nu este atât de tristă. Vor exista înnorări îndeosebi în estul, sudul şi nord-vestul extrem al continentului, unde se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă sau ninsoare. Local se vor acumula cantităţi de apă mai însemnate. Precipitaţiile vor avea şi caracter de aversă cu descărcări electrice. În rest, vremea va fi în general frumoasă şi cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile numai pe arii restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zonele învecinate bazinului Mării Negre precum şi pe arii mai restrânse în sudul şi nord-vestul Europei. Temperaturile vor creşte uşor în extremitatea de sud-vest a continentului, dar în rest nu se vor modifica semnificativ faţă de intervalul precedent. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief vor fi condiţii de ceaţă, potrivit Observator.