Social

Cutremurător. ATI, locul unde se moare pe capete. Rata de supraviețuire este de doar 5%

Cutremurător. ATI, locul unde se moare pe capete. Rata de supraviețuire este de doar 5%

Date oficiale provenite de la trei mari spitale din țară arată că rata de supraviețuire a bolnavilor de COVID-19 este de numai 5 %.

Potrivit acelorași surse, pacienții care au decedat au fost ventilați mechanic și au prezentat forme foarte severe ale bolii.

Spitalul COVID Arad

La Spitalul COVID Arad rata de supracieţuire a pacienţilor intubaţi mecanic este de 4,3% .

„Până în prezent au fost tratați 70 de pacienți prin ventilație mecanică invazivă, iar 67 au murit”, a declarat Adrian Wiener, coordonatorul unității medicale arădene, spital cu o secție 27 de paturi ATI.

Printre cei trei supraviețuitori s-a aflat un pacient care a fost intubat timp de 50 de zile.

„Nu toate paturile sunt dotate cu ventilatoare, dar avem aparate de oxigen și pe secții. Nu lipsa de ventilatoare sau de paturi, spune dr.  a dus la rata de mortalitate de peste 95% pentru pacienți, ci starea sănătății, faptul că au venit târziu, din diverse motive, și evoluția bolii”, a mai adăugat dr. Adrian Wiener.

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara

La acest spital  rata de supraviețuire este de 6%  la pacienții intubați mechanic.

„Au fost internați în secția de Terapie Intensivă 212 pacienți. Au fost intubați 149, dar din păcate 140 nu au supraviețuit”, a declarat doctorul Cristian Oancea, managerul spitalului de boli infecțioase timișorean.

2 din 3 pacienți care ajung la ATI la spitalul din Timişoara decedează, și doar 1 din 20 de pacienți conectați la ventilator supraviețuiește, ponderi care se regăsesc și la alte spitale.

Au fost intubați 149, dar din păcate 140 nu au supraviețuit.

„Rata de supraviețuire în cazul acestor pacienți aflați în fază critică, din câte știu eu, e undeva la 10% la toate spitalele COVID din țară”, mai precizează doctorul Cristian Oancea.

Acesta a spus că printre cei cei 9 supraviețuitori de la ei s-a aflat și o pacientă care a stat intubată timp de 5 săptămâni.

Spitalul „Marius Nasta” din București

În privința ratei de mortalitate de la ATI, la toți pacienții internați acolo, nu doar cei intubați, la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara aceasta este de 66%, iar la Marius Nasta, în București, de 61%.

Rezumând, rata mortalității la oamenii intubați mecanic invaziv de la cele trei spitale care au furnizat informațiile este: ”Marius Nasta” București: mortalitate 96,5%, din 44 oameni au supraviețuit 2.

Spitalul Covid Arad: mortalitate 95,7%, din 70 au supraviețuit 3. Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara: mortalitate 94%, din 149 au supraviețuit 9.