Diverse

Dacia Logan care merge cu apă. Invenția îi aparține unui român, care a obținut și omologare pentru mașină

Dacia Logan care merge cu apă. Invenția îi aparține unui român, care a obținut și omologare pentru mașină
captura video

Un bărbat din Baia Mare, România, a montat pe propriul său autoturism Dacia un dispozitiv care îi permite să parcurgă 10.000 de kilometri cu doar un singur plin de motorină.

Este vorba despre Florin Călăuz, care a realizat o invenție bazată pe apă plus hidroxid de sodiu, iar dispozitivul l-a montat pe o Dacia Logan, mașina sa personală.

FOTO captura video

Cu un plin, Florian Călăuz poate face un drum până la Constanța, dus-intors și din nou până la malul mării”

Referitor la invenția sa, băimăreanul Florian Călăuz, a declarat: “Cu un plin al rezervorului, în jur de 50-60 de litri de motorină pot face drumul din Baia Mare până la Constanța, dus-intors și din nou până la malul mării”.

Mașina lui Florian Călăuz merge pe bază de apă și hidroxid de sodiu

Florian Călăuz a menționat că a parcurs 10.000 de kilometri folosind un litru de apă plus hidroxid de sodiu.

“Vorbim de apa plus hidroxid de sodiu“, a declarat bărbatul din Baia Mare.

Inventatorul autoturismului cu apă din România a explicat

Referitor la invenția sa, Florian Călăuz a spus: “Aparatul face hidroliza apei, realizează hidrogen care merge la galeria de admisie și oxigenul va ieși pe țeava de eșapament, scăzând poluarea. Hidrogenul, prin ardere, dezvoltă o putere calorică mai mare de șase ori față de oricare alt combustibil ca benzina, motorina sau GPL, în acest fel crescând și puterea motorului, scăzând consumul de carburant pentru ca în ardere se folosește hidrogen”, scrie mesajul.ro.

O altă invenție asemănătoare

În urmă cu cinci ani, Gheorghe Bordeianu, un inginer din Bacău, a inventat motorul care funcţionează pe bază de hidrogen.

FOTO promotor.ro

Bărbatul din Băcău şi-a pus în practică invenţia ataşând maşinii sale (un Cielo cumpărat la mâna a doua din Spania) un dispozitiv care funcţionează cu un amestec de apă, oţet, cola sau chiar urină. Astfel, maşina putea fi considerată ecologică deoarece ardea hidrogen şi elimina oxigen. Gheorghe Bordeianu şi-a testat maşina şi la RAR, iar rezultatele în privinţa emisiilor au fost zero.

”Orice lichid care contine hidrogen poate fi folosit drept combustibil pentru motor. Dispozitivul functioneaza cu otet şi cola, chiar si cu urina” a declarat inginerul băcăuan la momentul respectiv.

De asemenea, inginerul Gheorghe Bordeianu a afirmat că orice lichid s-ar pune în motor, cu trei litri, se poate circula chiar şi 5.000 de kilometri. Iar, secretul constă în generatorul de ioni, care separă hidrogenul de oxigen. Astfel, maşina are nevoie de benzină doar pentru a fi pornită, iar după asta motorul funcţionează cu amestecul de apă, oţet, cola sau chiar urină, potrivit promotor.ro