Lifestyle

Dan Diaconescu trece prin momente extrem de dificile! Este distrus! Și-a pierdut doi prieteni dragi

Dan Diaconescu trece prin momente extrem de dificile! Este distrus! Și-a pierdut doi prieteni dragi

Dan Diaconescu trece prin momente extrem de dificile! Este distrus! Și-a pierdut doi prieteni dragi

Dan Diaconescu trece prin momente extrem de dificile, după ce doi prieteni dragi au pierdut lupta cu viața.

„Mi-au murit doi prieteni dragi, Ivan Patzaichin și Ion Caramitru Îmi așteptam moartea mea Acum, Preafericite, clădesc o biserică din piatră închinată Maicii Domnului în livada cu pomi fructiferi…”, a scris Dan Diaconescu pe Facebook.

Dan Diaconescu trece prin momente extrem de dificile!

Poetul și jurnalistul Lucian Avramescu a murit în locuința sa din comuna Sângeru, județul Prahova, la vârsta de 73 de ani, după ce a intrat în stop cardio-respirator. Acesta a fost găsit în stare de inconştienţă, în stop cardio-respirator, în locuința sa din Sângeru, Prahova. Poetul a fost supus manevrelor de resuscitare, însă fără rezultat.

Fostul realizator TV, Dan Diaconescu, citează din Scrisoarea deschisă, adresată de poetul Lucian Avramescu, Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (Lucian Avramescu, 14 aug 1948 – 12 dec 2021).

„Mă adresez Dumneavoastră Părinte Patriarh Daniel cu o rugăminte pe care am speranța s-o împliniți, cu toate că întreaga ierarhie ce vă stă dedesubt a refuzat-o fără să pună întrebări și fără o minimă documentare Ultimul NU ferm a venit de la un funcționar bisericesc al Patriarhiei Cererea mea este de a se îngădui înmormântarea mea, scriitorul Lucian Avramescu, autor a peste treizeci de cărți, în incinta Muzeului Pietrei, la Sângeru, din Prahova, comună în care m-am născut.

Muzeul, unic în România, realizat integral de mine, prin muncă și strădanie de peste douăzeci de ani, cuprinde peste trei mii de piese de piatră adunate din satele țării, cioplite de țărani care au dăltuit în calcar mai întâi adăpătoarea pentru vite, teici și râșnițe pentru mălai, colac de fântână și, la urmă de tot, crucea pe care urmașii să i-o pună la cap Muzeul, cu intrare liberă, e vizitat de oameni care vor să vadă că noi avem nu doar o efemeră civilizație a lemnului, cum mi-a spus mie la Sao Paulo, un ziarist brazilian care văzuse porțile maramureșene, dar nu știa că Brâncuși e român, ci și o formidabilă civilizație a pietrei Din pricina asta, intrarea în Muzeu se face printr-o dublă poartă maramureșeano-prahoveană, DIN PIATRĂ E unică în țară”, a scris Lucian Avramescu, pe 7 septembrie 2021.

Amintim că Ivan Patzaichin a murit la 71 de ani. Canoistul Ivan Patzaichin a murit după o lungă suferinţă.

De 3 luni, fostul mare sportiv era internat la Spitalul „Elias”, după ce a fost diagnosticat cu cancer la stomac. Starea lui s-a agravat în ultima lună, iar duminică a încetat din viață.

„E legendă … un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi. Povestea sa e povestea succesului, a bunului simţ şi al caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit şi a inspirat oamenii să trăiască frumos. Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice ( 4 de aur), cele 21 mondiale (8 de aur), a fost un OM dăruit şi generos. Drum lin, Ivan! Veşnic în inimile noastre! Condoleanţe familiei! Dumnezeu să îl ierte şi să odihnească!”, se arată într-un mesaj postat de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, duminică, pe pagina de Facebook.