Info Actual > Ezoteric > De ce e bine să împarti struguri și prune de Sfânta Maria? „Cei de dincolo vor veghea…”
Ezoteric

De ce e bine să împarti struguri și prune de Sfânta Maria? „Cei de dincolo vor veghea…”

De ce e bine să împarti struguri și prune de Sfânta Maria? „Cei de dincolo vor veghea...”

De ce e bine să împarti struguri și prune de Sfânta Maria? Astăzi, 8 septembrie, Biserica Ortodoxă praznuieste Nașterea Maicii Domnului sau „Sfânta Maria Mică”. Nașterea Maicii Domnului este una dintre cele patru mari sărbători ale creștinătății închinate Fecioarei Maria.

Sărbătoare de astăzi are numeroase obiceiuri și tradiții. Alături de lucruri interzise în această sfânta zi se împart struguri și prune de sufletul morților, pentru că acestora să li se ierte păcatele și să primească și ei din roadele toamnei pe lumea cealaltă. Cei de dincolo vor veghea pe cei rămași pe Pământ.

Ce spune Biblia despre Fecioara Maria

Fecioara Maria este protectoarea tuturor mamelor. Venerarea Mariei ca fecioară joacă un rol important deopotrivă în bisericile ortodoxe, cea catolică, cea anglicană și cele orientale. Un număr foarte mare de biserici și catedrale îi poartă numele, inclusiv spre exemplu 70% din catedralele franceze.

Biblia afirmă că Maria, mama lui Isus, a avut privilegiul extraordinar de a-l naște pe Isus când era încă virgină. Acest miracol a fost prezis în cartea Isaia, iar împlinirea profeției a fost consemnată de Matei și de Luca în evangheliile lor.

Isaia a prezis despre venirea pe lume a lui Mesia: „Iată că tânăra va rămâne însărcinată [și] va naște un fiu”. (Isaia 7:14) Sub inspirație divină, evanghelistul Matei a aplicat profeția lui Isaia la sarcina Mariei. După ce a relatat că Maria a rămas însărcinată printr-un miracol, Matei a adăugat: „Toate acestea s-au întâmplat ca să se împlinească ce spusese Iehova prin profetul său, când a zis: «Iată că fecioara * va rămâne însărcinată, va naște un fiu și îi vor pune numele Emanuel», care, tradus, înseamnă: «Dumnezeu este cu noi»”.

Și evanghelistul Luca a relatat că Maria a rămas însărcinată în mod miraculos. El a scris că Dumnezeu l-a trimis pe îngerul Gabriel „la o fecioară promisă în căsătorie unui bărbat pe nume Iosif, din casa lui David. Numele fecioarei era Maria”. (Luca 1:26, 27) Maria însăși a confirmat că era fecioară. După ce a aflat că avea să devină mama lui Isus, promisul Mesia, Maria a întrebat: „Cum se va face aceasta, de vreme ce n-am relații intime cu vreun bărbat?”.

Cum a fost posibil ca o fecioară să-l nască pe Isus?

Maria a rămas însărcinată prin intermediul spiritului sfânt, forța activă a lui Dumnezeu. (Matei 1:18) Îngerul i-a spus: „Spiritul sfânt va veni peste tine și puterea Celui Preaînalt te va acoperi cu umbra sa. Astfel, și cel ce se va naște va fi numit sfânt, Fiul lui Dumnezeu”. *

Printr-un miracol, Dumnezeu a transferat viața Fiului său din cer în pântecele Mariei.

De ce s-a născut Isus dintr-o fecioară?

Prin nașterea din fecioara Maria, Dumnezeu i-a dat lui Isus un corp uman perfect prin care să poată salva omenirea din păcat și moarte. (Ioan 3:16; Evrei 10:5) Dumnezeu a transferat viața lui Isus în pântecele Mariei. Spiritul sfânt a acționat ca un scut în jurul embrionului aflat în dezvoltare pentru ca acesta să nu fie atins în vreun fel de imperfecțiune. (Luca 1:35)

Astfel, Isus s-a născut ca om perfect, așa cum fusese și Adam înainte de a păcătui. Biblia spune despre Isus: „El n-a comis păcat”. (1 Petru 2:22) Fiind perfect, Isus i-a putut răscumpăra pe oameni din păcat și moarte, jw.org.