De ce este bine sa consumam patrunjel? Mihaela Bilic: „Este verdeata responsabila de …”

De ce este bine sa consumam patrunjel? Mihaela Bilic a revenit cu sfaturi noi pe pagina sa de socializare! Nutritionistul a dezvaluit de ce este indicat sa mutam patrunjelul din categoria ‘condiment’ in categoria ‘aliment’.

„Pătrunjel, ca salată, nu ca decor. Și nu, nu vorbesc de pătrunjelul care se pune ca decor în ciorbă sau tocăniță, ci de pătrunjelul mâncat sub formă de salată. Tabouleh este, în bucătăria libaneză, o salată făcută din pătrunjel, roșii proaspete, ceapă și bulgur (grâu mărunțit). Se asezonează cu sare, ulei și zeamă de lămâie și se consumă ca garnitură la carne, sau ca aperitiv-alături de humus.

Tabouleh e mai mult decât o salată, e o formă de a consuma pătrunjel din belșug. Și dacă tot e piața plină de pătrunjel, de ce n-am împrumuta și noi din obiceiurile culinare ale bucătăriei levantine? Francezii au făcut-o, ca urmare în spitale pacienții primesc tabouleh ca fel de mâncare de bază: crește imunitatea, restabilește tranzitul intestinal după anestezia din operațiile chirurgicale și are efect antianemic.

De ce este bine sa consumam patrunjel? Mihaela Bilic: „Este verdeata responsabila de …”

Pătrunjelul este verdeața responsabilă de toate aceste efecte benefice, pentru că are: vitamina C mai multă decât în citrice, fier mai mult decât în spanac, fibre mai multe decât în prune, acid folic mai mult decât în brocoli și betacaroten mai mult decât în morcovi. Pătrunjelul e plin de antioxidanți, are proprietăți diuretice și detoxifiante și ajută și la slăbit.

Așa că de azi înainte vă rog să mutați pătrunjelul din categoria condiment în categoria aliment”, a scris Mihaela Bilic pe contul de Instragram.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

2 zile ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

2 zile ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

2 zile ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

3 zile ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

3 zile ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

3 zile ago

Parteneri

This website uses cookies.