Lifestyle

De ce este bine să introduci orzul în alimentația ta. Ce beneficii importante au pentru sănătate?

De ce este bine să introduci orzul în alimentația ta. Ce beneficii importante au pentru sănătate?

Ai fost vreodată încurajat să consumi orz? Stii aceasta cereala? Vei vedea ca includerea acestei cereale in alimentatie este mult mai usor decat crezi si in scurt timp te vei înțelege bine cu ea.

Iată care sunt beneficiile consumului de orz. Cu siguranță vei găsi mai mult de unul care ți se pare interesant. Vă recomandăm să îl includeți în alimentație în mod regulat, dacă medicul nutriționist consideră că este indicat.

Mai multe despre orz

Orzul este o cereală care conține opt aminoacizi esențiali. Din acest motiv, i se atribuie un număr mare de beneficii despre care poate nu știai.

Deși mulți s-ar putea să nu creadă asta, poate fi de mare ajutor atunci când vine vorba de atenuarea sau evitarea bolilor. Mai ales că acestea sunt cauzate de obicei de dieta pe care stilul nostru de viață ne obligă să o avem. Pe lângă asta, puteți consuma orz în mai multe feluri. Știm deja că această cereală nu este un consum foarte obișnuit pentru mulți, dar puteți încerca totul, de la salate, supe și tocane până la însoțite de pui sau miel.

Beneficii pentru sănătate

Beneficiile orzului pentru sănătate sunt următoarele.

1. Îmbunătățește sănătatea colonului și a intestinului
Datorită conținutului său ridicat de fibre, consumul de orz vă va ajuta organismul să fie liber de toxine. Fibrele acționează ca combustibil pentru bacteriile bune din intestin.

Aceste bacterii sunt cele care, în compania fibrelor, sunt responsabile de crearea acidului butiric. Acest acid este responsabil pentru ca celulele intestinale să funcționeze bine. Acest lucru este dovedit de un studiu publicat în Advances in Nutrition.

Pe de altă parte, colonul tău va aprecia că intestinul este sănătos. Acest lucru ajută la scăderea timpului petrecut de scaun în organism și menține corpul curat. Acest lucru reduce șansele de a dezvolta cancer de colon și hemoroizi.

2. Previne aparitia calculilor biliari

Orzul ajută la reducerea șanselor de apariție a calculilor biliari. Acest lucru se întâmplă datorită conținutului său de fibre insolubile.

Fibrele reduc secrețiile de acid biliar. În acest fel, sensibilitatea la insulină este crescută și nivelul trigliceridelor este scăzut.

3. Previne osteoporoza

Consumul de orz vă va ajuta să aveți o sănătate generală mai bună a oaselor. Acest lucru se datorează faptului că conține fosfor și cupru, care previn osteoporoza.

Dacă aveți deja osteoporoză, orzul poate fi o resursă naturală pentru a reduce și a atenua semnificativ efectele acesteia. De fapt, sucul de iarbă de orz are de 11 ori mai mult calciu decât laptele. Acest lucru îl face un substitut perfect al lactatelor pentru cei care nu le tolerează foarte bine sau care urmează o dietă vegetariană.

4. Ajută sistemul imunitar

Orzul este bogat în vitamina C, conține chiar de două ori mai mult decât o portocală. Această vitamină ajută la întărirea sistemului imunitar și reduce șansele de a suferi de răceli și gripă. În același timp, poate fi benefică îmbunătățirea managementului bolilor cronice, potrivit unui studiu publicat în Oxidative Medicine and Cellular Longevity.

Datorita continutului de fier, consumul de orz imbunatateste volumul sangvin si previne probleme precum anemia si oboseala. De asemenea, ajută la funcționarea adecvată a rinichilor și îmbunătățește dezvoltarea celulelor din organism.