Info Actual > Politică > De Ziua Independenței, liderul PSD, Marcel Ciolacu, propune o alianță pentru România
Politică

De Ziua Independenței, liderul PSD, Marcel Ciolacu, propune o alianță pentru România

De Ziua Independenței, liderul PSD, Marcel Ciolacu, propune o alianță pentru România

De Ziua Independenței, liderul PSD, Marcel Ciolacu, propune o alianță pentru România. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, consideră că pentru ca românii să aibă o viaţă mai bună este nevoie de o acţiune comună a tutoror partidelor.

În ţară, Ziua Europei este marcată simultan cu Ziua Independenţei şi cea a Victoriei aliaţilor în cel de-al Doilea Război Mondial. La ceremonia de la Academia Militară din Capitală au fost prezenţi preşedinta Senatului, Anca Dragu, care a afirmat că Uniunea Europeană înseamnă, printre altele, valori comune şi domnia legii, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, care a pledat pentru continuarea extinderii spaţiului comunitar.

Apartenenţa la Uniune înseamnă fonduri pentru dezvoltarea ţării şi redresarea sectoarelor economice afectate de pandemie, a afirmat într-un mesaj premierul Florin Cîţu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, propune o alianță pentru România

Şi o viaţă mai bună pentru români, spune din opoziţie liderul PSD, Marcel Ciolacu, care consideră că este nevoie de o acţiune comună a tutoror partidelor, în condiţiile în care în momentul de faţă, spune el, România este într-o criză acută de idei.

Marcel Ciolacu: ”La 14 ani de la aderare, toată clasa politică nu e în stare să găsească consensul pentru o serie de proiecte care să transforme cu adevărat România. Interesele partizane şi orgoliile politice trebuie să înceteze. Ele sunt doar o frână în calea construirii unei economii a viitorului, a serviciilor publice echitabile,a anselor egale, a dezvoltării, a educaţiei şi a prosperităţii pentru toţi cetăţenii. Este adevărat că în ultimii ani clasa politică nu a reuşit să folosească Uniunea Europeană ca un mijloc de a îmbunătăţi semnificativ viaţa românilor.”

 

Ciolacu cere tratament fiscal egal în România

Social-democratul a mai cerut ca marile companii din străinătate să plătească impozite la același nivel cu cele din România atâta timp cât activează aici. De asemenea, acesta a punctat că marile concerne trebuie să achite taxe la fel ca românii care muncesc și la fel ca și cei care dețin afaceri în țară.

”Milioane de români trăiesc la limita sărăciei. Punerea în aplicare a pilonului european al drepturilor omului este esențială. Alături de stânga europeană, vom face tot ce este posibil ca salariul european să devină realitate. Cred că este momentul ca marile corporații să plătească impozite, la fel cum o fac companiile românești și românii.”

 

Cred că avem datoria să fim alături de toți cei ce muncesc din greu, peste ceea ce este legal”, a declarat Marcel Ciolacu în cadrul evenimentului „Ziua Europei – Un proiect european pentru România”.