Social

De Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice se cere mai multă responsabilitate

De Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice se cere mai multă responsabilitate

De Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice se cere mai multă responsabilitate. Organizaţiile nonguvernamentale și companiile care se ocupă de reciclare cer mai multă responsabilitate atunci când vine vorba despre sortarea și colectare aparaturii electrice.

De Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice, se reamintește că există diverse servicii gratuite de ridicare a aparaturii stricate. Anul trecut, România a colectat și reciclat 92.000 de tone de astfel de deșeuri, fiind cea mai bună rată, cu 4% mai mică decât ținta stabilită însă pentru 2020.

Andreea Idriceanu, Asociația Română pentru Reciclare RoRec: ”Conform statisticilor pe care le-am primit de la WEEE Forum, generăm aproximativ 7,2 kg de deșeuri electrice pe an de persoana şi se estimează că până în 2030 vom ajunge la aproape 10 kg de deșeuri electrice generate de fiecare dintre noi.”

Deșeurile electrice sunt foarte poluante, însă dacă sunt colectate și reciclate devin sursă de materie primă pentru industrie, intrând astfel în economia circulară.

Ziua de 14 octombrie începe să fie un reper pentru eforturile organizațiilor de transfer de responsabilitate (OTR) de a ajuta comunitățile să conștientizeze importanța colectării deșeurilor electrice.

 

Acest articol a fost realizat cu sprijinul Romprest și face parte din campania de conștientizare publică de colectare selectivă a deșeurilor.