Info Actual > Social > Decizie de ultimă oră! Ioana Mihăilă: „Masca este OBLIGATORIE”
Social

Decizie de ultimă oră! Ioana Mihăilă: „Masca este OBLIGATORIE”

Decizie de ultimă oră! Ioana Mihăilă: „Masca este OBLIGATORIE”

Decizie de ultimă oră! Ioana Mihăilă: „Masca este obligatorie la interior și în anul școlar care începe pe 13 septembrie”, a transmis ministrul elevilor.

Distanțarea fizică, aerisirea încăperilor și purtarea măștii de protecție la interior rămâne valabile și în anul școlar care începe pe 13 septembrie, prevede noul ordin comun al miniștrilor sănătății și educației. Ioana Mihăilă a subliniat că este recomandată folosirea măștilor sanitare, dar pot fi acceptate și cele textile, cu condiția să fie adaptate feței și să acopere corect nasul și bărbia. Ministrul sănătății a anunțat că va continua testarea în școli și a explicat ce se întâmplă în cazul apariției unui caz de COVID într-o clasă.

Ioana Mihăilă: „Copilului care a fost diagnosticat pozitiv să continue învăţământul online”

„Dacă vorbim de clase de învăţământul preșcolar și de clasele de la pregătitoare până la clasa a VI-a inclusiv, elevii din clasa copilului care a fost diagnosticat pozitiv să continue învăţământul online, timp de 14 zile, dar se poate reveni începând cu ziua a opta, prin testare antigen rapidă, în condițiile în care rezultatele acestor teste sunt negative. Pentru copiii din clasele a VII-a, a VIII-a și învăţământul liceal, la apariția unui caz pozitiv în școală există două situații: copiii care au fost vaccinați sau au trecut prin boală în ultimele 180 de zile pot continua să învețe față în față. Ceilalți copii trec pe învăţământ online, la fel ca și în clasele primare și până la clasa a VI-a, pentru 14 zile, dar cu posibilitatea testării și revenirii la școală începând cu ziua a opta”, spune Ioana Mihăilă.

Copiii vor afla în fiecare de vineri dacă în săptămâna următoare se fac ore în format fizic sau online

Dacă părinții refuză testarea copilului în ziua a opta, minorul va rămâne în programul online până la încheierea celor 14 zile de izolare. Părinții și copiii vor afla în fiecare de vineri dacă în săptămâna următoare se fac ore în format fizic sau online, în funcție de rata de infectare publicată, pentru fiecare localitate în parte, pe site-ul Direcției de Sănătate Publică, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Atenție! Pragul de la care se sistează orele în clasă este șase la mie.