Info Actual > Politică > Deputat PNL și un complice liberal, urmăriți de DNA. Deputatul: „Îi facem membri PNL de formă şi gata”
Politică

Deputat PNL și un complice liberal, urmăriți de DNA. Deputatul: „Îi facem membri PNL de formă şi gata”

Deputat PNL și un complice liberal, urmăriți de DNA. Deputatul: „Îi facem membri PNL de formă şi gata”

Un deputat PNL este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de dare de mită, după ce i-ar fi promis unui alt parlamentar numirea unor apropiaţi în posturi de conducere a unor instituţii publice.

Cosmin Şandru, deputat PNL de Timiş, , a anunţat, joi, că se autosuspendă din partid pe perioada anchetei demarate de DNA, care l-a pus sub urmărire penală pentru dare de mită.

„Începând cu data de astăzi, 14 octombrie, mă autosuspend din PNL până la finalizarea anchetei. Având în vedere că este o anchetă în curs, nu voi face nicio declaraţie pe marginea acesteia, până la finalizare”, declară Cosmin Şandru, într-un comunicat.

Conform unui comunicat transmis joi de DNA, Şandru ar fi cerut în schimbul numirilor respective ca parlamentarul în cauză să absenteze de la şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea de cenzură iniţiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Cosmin Şandru, deputat în Parlamentul României, şi Nicolae-Florin Bitea – director general al Societăţii de Transport Public Timişoara pentru dare de mită”, se precizează în comunicat.

 

Anchetatorii precizează în ordonanţă că, la data de 1 octombrie, în contextul în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea de cenzură iniţiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului, Cosmin Şandru şi Nicolae-Florin Bitea i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiaţi în posturi de conducere a unor instituţii publice.

„Pentru a beneficia de această ‘favoare’, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, din data de 5 octombrie, în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea menţionată”, spune DNA.

Şandru: „Îi facem membri PNL de formă şi gata”

În fragmentul de convorbire publicat pe Youtube de preşedintele AUR, George Simion, se aude cum cei doi, Nicolae Bitea şi Cosmin Şandru, înceacă să negocieze cu Ciprian Stoica.

„Bitea: Există vreo şansă să negociem? Stoica: Bă, eu zic că nu… Eu aşa zic că nu. Bitea: Bun, dar ce-ar trebuit făcut ca să putem negocia? Ia spune… Şandru: Eu ţi-o spun direct: promovăm câţiva oameni, unde vrei tu, unde spui tu, nu ştie nimeni. Îi facem membri PNL de formă şi gata. Înţelegi? Ne spui unde, instituţii deconcentrate, nu ştiu.. Stoica: Nu are rost, cum să vă zic, să vă fac să nu vă pierdeţi timpul. Eu am avut un serviciu în Anglia, înţelegi, la trei minute de casă, lucram patru zile, toate duminicile libere, eram cel mai mare grad în staţie, luam aceeaşi bani pe care îi iau ca deputat. Eu nu am venit pentru… Înţelegi? Eu am venit fiindcă sunt sătul de ce se întâmplă şi nu se mai poate continua aşa. Şi voi, că sunteţi tineri şi de bună credinţă, ar trebui şi voi să înţelegeţi lucrul ăsta.”

Și Nicolae Bitea, membru BPJ PNL Timiş, a anunţat că se autosuspendă din PNL, până la finalizarea anchetei. De asemenea, nu va face declaraţii având în vedere că este o anchetă în curs.