Pentru că toată lumea dorește să mănânce ceva dulce preparat în casă, noi vă propunem cea mai bună prăjitură pe care a-ți mâncat-o vreodată.Prăjitura „snickers” este o combinaţie delicioasă între biscuiţi, nuci şi ciocolată. Iată cum se face!
Pentru primul strat:
Pentru al doilea strat:
Pentru al treilea strat:
Mod de preparare:
Pentru primul strat:
Se topeste untul intr-o oala la foc mic, amestecand usor cu o spatula. Se ia oala de pe foc si se adauga zaharul, amestecand in continuare. Se adauga cacao si se amesteca bine pana compozitia devine omogena si zaharul incepe sa se topeasca. Se adauga treptat oul batut, amestecand mereu cu telul pana la obtinerea unui amestec omogen. Oala se pune din nou la foc mic, amestecand cu telul, timp de 1-2 minute pana compozitia se ingroasa putin. Se ia oala de pe foc, se adauga vanilia si se omogenizeaza compozitia amestecand rapid cu telul.
Compozitia obtinuta se adauga intr-un bol mare, peste biscuitii macinati. Se adauga fulgii de cocos si se amesteca foarte bine compozitia. Se adauga nucile si se amesteca foarte bine compozitia. Compozitia se aseaza in tava, se niveleaza si se preseaza foarte bine cu dosul unei linguri. Se acopera tava cu folie alimentara si se pastreaza la frigider timp de aproximativ o ora (pana se intareste).
Pentru al doilea strat:
Se mixeaza untul pana devine moale si cremos. Se adauga praful de budinca, esenta de vanilie si se mixeaza compozitia in continuare. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza compozitia pana la obtinerea unui amestec omogen. Se adauga 2 – 3 linguri cu lapte pentru a obtine un amestec omogen, moale, cremos, care sa poata fi intins peste stratul de baza pregatit anterior. Se intinde compozitia obtinuta pe stratul de baza pregatit anterior si se niveleaza cu ajutorul unei spatule. Se acopera tava cu folie alimentara si se pastreaza la frigider timp de 30 de minute – 1 ora (pana se intareste).
Pentru al treilea strat:
Se topeste ciocolata alaturi de unt in bain-marie, amestecand mereu cu o spatula, pana la obtinerea unui amestec omogen. Compozitia obtinuta se intinde peste stratul pregatit anterior, racit si intarit in prealabil, cu ajutorul unei spatule sau cu dosul unei linguri. Se pastreaza la frigider timp de aproximativ 10 de minute (pana ciocolata se intareste).
Sursa bzi.ro
Conform estimărilor GPeC, ARMO și ale principalilor actori din sector, valoarea comerțului electronic din România…
Guvernul a hotărât să mărească salariile pentru angajații nemulțumiți, inclusiv pentru cei care lucrează în…
Conform ultimului raport al Comisiei Europene, economia României este estimată să crească cu 3,3% în…
Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, se prognozează că temperaturile vor înregistra o creștere în zilele…
Noua lege a pensiilor aduce schimbări semnificative în recalcularea pensiilor. Sunt vizați în special pensionarii…
MAE a emis o atenționare pentru călătorii români care se îndreaptă către Franța, cu referire…
This website uses cookies.