Categories: Lifestyle

Desert cu biscuiţi, nuci şi ciocolată. Cea mai bună prăjitură pe care a-ți mâncat-o vreodată

Pentru că toată lumea dorește să mănânce ceva dulce preparat în casă, noi vă propunem cea mai bună prăjitură pe care a-ți mâncat-o vreodată.Prăjitura „snickers” este o combinaţie delicioasă între biscuiţi, nuci şi ciocolată. Iată cum se face!

Ingrediente necesare pentru prăjitura snickers :

Pentru primul strat:

  • 30 gr cacao
  • 113 gr unt la temperatura camerei 50 g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 ou mare
  • 65 gr fulgi de cocos
  • 200 gr biscuiti digestivi macinati
  • 50 gr nuci maruntite

Pentru al doilea strat:

  • 5 – 6 linguri cu lapte
  • 56 g unt la temperatura camerei
  • 1/2 lingurita cu esenta de vanilie
  • 1 pliculet praf de budinca de vanilie
  • 230 gr zahar pudra

Pentru al treilea strat:

  • 16 gr unt la temperatura camerei
  • 120 gr ciocolata

Mod de preparare:

Pentru primul strat:
Se topeste untul intr-o oala la foc mic, amestecand usor cu o spatula. Se ia oala de pe foc si se adauga zaharul, amestecand in continuare. Se adauga cacao si se amesteca bine pana compozitia devine omogena si zaharul incepe sa se topeasca. Se adauga treptat oul batut, amestecand mereu cu telul pana la obtinerea unui amestec omogen. Oala se pune din nou la foc mic, amestecand cu telul, timp de 1-2 minute pana compozitia se ingroasa putin. Se ia oala de pe foc, se adauga vanilia si se omogenizeaza compozitia amestecand rapid cu telul.

Compozitia obtinuta se adauga intr-un bol mare, peste biscuitii macinati. Se adauga fulgii de cocos si se amesteca foarte bine compozitia. Se adauga nucile si se amesteca foarte bine compozitia. Compozitia se aseaza in tava, se niveleaza si se preseaza foarte bine cu dosul unei linguri. Se acopera tava cu folie alimentara si se pastreaza la frigider timp de aproximativ o ora (pana se intareste).

Pentru al doilea strat:
Se mixeaza untul pana devine moale si cremos. Se adauga praful de budinca, esenta de vanilie si se mixeaza compozitia in continuare. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza compozitia pana la obtinerea unui amestec omogen. Se adauga 2 – 3 linguri cu lapte pentru a obtine un amestec omogen, moale, cremos, care sa poata fi intins peste stratul de baza pregatit anterior. Se intinde compozitia obtinuta pe stratul de baza pregatit anterior si se niveleaza cu ajutorul unei spatule. Se acopera tava cu folie alimentara si se pastreaza la frigider timp de 30 de minute – 1 ora (pana se intareste).

Pentru al treilea strat:
Se topeste ciocolata alaturi de unt in bain-marie, amestecand mereu cu o spatula, pana la obtinerea unui amestec omogen. Compozitia obtinuta se intinde peste stratul pregatit anterior, racit si intarit in prealabil, cu ajutorul unei spatule sau cu dosul unei linguri. Se pastreaza la frigider timp de aproximativ 10 de minute (pana ciocolata se intareste).

Sursa bzi.ro

Mocanu Maria

Mă numesc Maria Mocanu! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 13 ani, cu nenumărate articole publicate despre vedete, mondenități, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale. Multe dintre materialele scrise de mine au avut la bază subiecte la zi din evenimentele la care am participat și din care mi-am conceput articolele publicate în spațiul online. Vă mulțumesc pentru aprecieri, dar și criticile aduse sunt constructive pentru mine.

Recent Posts

Românii preferă cumpărăturile online! Comerțul electronic a ajuns la 7 miliarde de euro

Conform estimărilor GPeC, ARMO și ale principalilor actori din sector, valoarea comerțului electronic din România…

2 zile ago

Guvernul promite salarii mai mari în cultură. Angajații nemulțumiți îl somează pe Ciolacu

Guvernul a hotărât să mărească salariile pentru angajații nemulțumiți, inclusiv pentru cei care lucrează în…

2 zile ago

Economia României, în pericol! Previziunile Comisiei Europene

Conform ultimului raport al Comisiei Europene, economia României este estimată să crească cu 3,3% în…

2 zile ago

Temperaturile vor ajunge la 28 grade! Prognoza ANM

Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, se prognozează că temperaturile vor înregistra o creștere în zilele…

2 zile ago

Pensionarii, amăgiți cu noua lege a pensiilor. Orele de muncă suplimentare nu sunt luate în calcul

Noua lege a pensiilor aduce schimbări semnificative în recalcularea pensiilor. Sunt vizați în  special pensionarii…

2 zile ago

MAE a emis o atenționare de călătorie! Este stare de urgență

MAE a emis o atenționare pentru călătorii români care se îndreaptă către Franța, cu referire…

2 zile ago

This website uses cookies.