Categories: Lifestyle

Desert irezistibil cu ciocolată și smochine. Care e secretul gustului său

Ciocolata neagră și smochinele sunt cele două ”vedete” din desertul pe care vi-l propunem. Chiar dacă este un desert ce ar putea să va pună silueta în dificultate, o porție de câteva grame merită riscul.

Baza desertului este o tartă cu coajă subțire, iar umplutura este o cremă de ciocolată și unt căreia smochinele îi dau o notă dulce, care contrastează plăcut cu gustul amar al ciocolatei negre, potrivit stiridiaspora.ro.

Ingredientele pentru opt persoane:

  • 300 de grame de făină;
  • 220 de grame de unt;
  • 170 de grame de zahăr;
  • 4 ouă întregi;
  • un gălbenuș;
  • 100 de grame de ciocolată neagră;
  • 10 smochine proaspete;
  • 30 de grame de fulgi de migdale;
  • un praf de sare.

Mod de preparare:

Primul lucru este să pregătiți blatul. Se pune făina într-un castron și apoi se adaugă un ou întreg, un gălbenuș, 120 de grame de unt și 130 de grame de zahăr granulat. Amestecați totul cu mâinile, până când obțineți un amestec consistent și omogen, care trebuie înfășurat cu folie alimentară și pus în frigider timp de o oră.

Desert irezistibil cu ciocolată și smochine. Care e secretul gustului său? Ciocolata sau smochinele?

După oră, scoateți coca din frigider. Între timp, porniți cuptorul, setându-l la 180 de grade. Apoi luați o matriță rotundă, tapetați-o cu hârtie de copt și întindeți bine coca, care trebuie să acopere și marginile matriței. Blatul se bagă în cuptor pentru 10 minute, apoi se scoate.

După oră, scoateți coca din frigider. Între timp, porniți cuptorul, setându-l la 180 de grade. Apoi luați o matriță rotundă, tapetați-o cu hârtie de copt și întindeți bine coca, care trebuie să acopere și marginile matriței. Blatul se bagă în cuptor pentru 10 minute, apoi se scoate.

Între timp puneți zahărul rămas și cele trei ouă într-un castron și amestecați totul până când compoziția își dublează volumul. Topește ciocolata neagră la bain-marie și adaugă-o în amestecul de mai sus, împreună cu untul topit.
În acest moment, turnați crema făcută peste blatul scos din cuptor. Suprafața cremei se ornează cu cu smochine tăiate în jumătate și fulgii de migdale. Se coace  pentru 40 de minute la 175 de grade.

Poftă bună!

Mocanu Maria

Mă numesc Maria Mocanu! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 13 ani, cu nenumărate articole publicate despre vedete, mondenități, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale. Multe dintre materialele scrise de mine au avut la bază subiecte la zi din evenimentele la care am participat și din care mi-am conceput articolele publicate în spațiul online. Vă mulțumesc pentru aprecieri, dar și criticile aduse sunt constructive pentru mine.

Recent Posts

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

1 minut ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

o oră ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

3 ore ago

Când intră alocațiile copiilor? Banii nu ajung înainte de Paște

Ministerul Muncii a făcut public calendarul pentru plata alocațiilor copiilor în luna mai 2024. Aceasta…

6 ore ago

Tichete pentru activități casnice! Ce activități sunt plătite fără contract de muncă

Persoanele de cel puțin 16 ani pot obține venituri suplimentare, fie că sunt angajate sau…

8 ore ago

Pietonii pot fi sancționați aspru! Amenzile ajung și la 1.700 de lei

Siguranța rutieră în Germania este reglementată prin norme strict. Încălcarea acestora poate duce la amenzi…

10 ore ago

Parteneri

  • EDITURA DE CARTE

Doamna în mov

This website uses cookies.