Categories: Lifestyle

Desertul perfect pentru zilele friguroase de iarnă! Aroma specială se va răspândi în toată casa

Merele prăjite sunt un desert popular care se prepară ușor acasă și nu dăunează sănătății.

Nu este obișnuit ca oamenii să pregătească un desert care include mere coapte. De aceea, astăzi vei descoperi o alternativă foarte interesantă, astfel încât să poți adăuga la lista ta de dulciuri pe care cu siguranță le-ai încercat o dată în viață.

In acest fel, si in scopul de a impaca placerea dulcelui cu ceea ce este benefic pentru sanatatea ta, aici iti vom oferi toate detaliile de care ai nevoie pentru a putea realiza acest preparat.

Este foarte simplu de făcut și nu are prea multe dificultăți. Pentru a vă asigura că nutrienții acestui fruct nu se pierd, ideal este să folosiți un cuptor.

Trebuie să știți care este tipul de măr potrivit. Tipul „auriu” este cel mai folosit pentru această rețetă.De ce? Pentru că acest tip de fruct nu este la fel de dulce ca mărul roșu obișnuit.

Acum, rămâne doar să dezvălui ce trebuie să faci și cum.

Ingrediente

  • 4 mere aurii (300 g).
  • 3 linguri de zahar brun (30 g).
  • 5 linguri de vin dulce (300 ml).
  • Opțional: 1 lingură de zahăr pudră (25 g).

Pregătirea

Începeți prin a spăla foarte bine merele. Scurgeți și puneți într-un bol mediu.

Imediat după asta, asigură-te că ai la îndemână un cuțit ascuțit care să-ți permită să scoți miezul cu sămânța de măr și tulpina.

Păstrați temperatura în cuptor setată la 200 ºC.

Folosește o tavă rezistentă la căldură și ține-o la îndemână. Apoi, aplicați hârtie de copt și puneți merele deasupra.

Acum este momentul să pregătim umplutura dulce a merelor coapte.

În acest sens, va trebui să folosiți o cratiță mică și să amestecați zahărul brun cu vinul și scorțișoara. Umpleți găurile pe care le-ați făcut în mere cu acest amestec.

La final, dam la cuptor nu mai mult de 25 de minute si doar cu 3 minute ramase, presaram putin zahar pe mere si lasam sa se termine timpul de fierbere.

Scoatem, lasam putin sa se raceasca si gata! Poftă bună!

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

3 zile ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

3 zile ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

3 zile ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

3 zile ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

3 zile ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

3 zile ago

Parteneri

This website uses cookies.