Social

Dezastru în spitale! Ultima soluție: imunizarea şi autoizolarea

Dezastru în spitale! Ultima soluție: imunizarea şi autoizolarea

Dezastru în spitale! Ultima soluție: imunizarea şi autoizolarea. Dacă în paralel cu vaccinarea nu ne autoizolăm, nu putem opri creșterea numărului de îmbolnăviri – este un semnal de alarmă pe care îl trag medicii din spitalele COVID, disperați că nu mai au unde se trateze bolnavii.

Dezastru în spitale. Localitățile mici înregistrează cele mai grave cazuri de îmbolnăviri

Cei mai mulți dintre cei care ajung cu forme grave nu sunt imunizați. În marile aglomerări urbane sunt cele mai multe persoane infectate însă cazurile grave sunt în localitățile mai mici. Vaccinarea face diferența între formele de boală.

Dr. Radu Crişan, managerul Spitalului de Pneumoftizologie Iaşi: ”Am atins capacitatea maximă în câteva zile. Or, în valul al treilea, cel din aprilie-martie, a fost vorba de câteva săptămâni, iar acum vedem niște forme grave. Necesare foarte mari de oxigen, cu saturații foarte proaste, chiar și la tineri fără comorbidități. Capacitatea administrării de oxigen atât la noi, cât și la Spitalul de Boli Infecțioase s-a cam terminat.”

 

Menegerii spitalelor cer: imunizare şi autoizolare

Pacienții vin târziu la spital și ajung direct la terapie intensivă, după ce se tratează acasă după cum se pricep. Medicii fac un apel către oamenii să se prezinte la primele simptome de gripă sau răceală: febră, dureri de gât sau curgerea nasului.

Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi: ”România a fost una dintre puținele țări care a pus la dispoziția populației modalitatea cea mai facilă de vaccinare. Cei care au dorit să se vaccineze puteau să facă acest lucru la orice oră.”

Dr. Vasile Cepoi, director executiv al DSP Iaşi: ”Intenția de vaccinare a crescut în luna septembrie. Dacă media cazurilor noi care făceau prima doză în luna august era de 123 pe zi, în septembrie avem o medie de 314.

Dr. Virgil Musta, şef Secţie Boli Infecţioase, Spitalul Victor Babeş, Timişoara: ”Această vaccinare trebuie însoţită neapărat de un lockdown individual, adică evitarea oricărui contact cu risc de contaminare. Este singurul care poate opri transmiterea într-un timp scurt”.

Medicii spun că efectele vaccinării în cazul în care va continua tendința de creștere a numărului celor care se imunizează abia acum se vor putea vedea avea peste 3-4 săptămâni.