Lifestyle

Doi adolescenți au terorizat locuitorii din Târgoviște. Cum se distrau tinerii într-o stație de autobuz

Doi adolescenți au terorizat locuitorii din Târgoviște. Cum se distrau tinerii într-o stație de autobuz

Jandarmii din Târgoviște le-au redat liniștea locuitorilor din Târgoviște. Oamenii legii au prins doi adolescenți care foloseau aparate cu electroșocuri pentru a intimida trecătorii.

Norocul oamenilor a fost un jandarm care, aflat în timpul liber, a observat întâmplător ce fac cei doi copii și imediat le-a cerut ajutor colegilor săi. O echipă de la Jandarmeria Dâmbovița a ajuns imediat în apropierea unui complex comercial din oraș, într-o stație de autobuz și le-a oprit joaca celor doi adolescenți de 14 ani și respectiv 18 ani.

“Aceştia foloseau, în scop de intimidare, două dispozitive cu electroşocuri şi au creat temeri în rândul celorlalte persoane aflate în staţia de autobuz”, au declarat reprezentanţii IJJ Dâmboviţa, citați de Agerpres.

Minorul a ajuns la poliție alături de unul dintre părinți

Imediat, tinerii au ajuns la sediul Jandarmeriei pentru continuarea verificărilor, iar minorul a fost însoţit de către unul dintre părinţi. „În urma efectuării controlului corporal, asupra acestora au fost găsite cele două dispozitive cu electroşocuri. Cei doi au afirmat că le-au achiziţionat, recent, pentru autoapărare, iar situaţia din spaţiul public se crease pe fondul unor neînţelegeri.

Jandarmii le-au întocmit celor în cauză acte de sesizare, care au fost înaintate Poliţiei Municipiului Târgovişte pentru continuarea cercetărilor şi aplicarea măsurilor legale”, au mai precizat reprezentanții IJJ Dâmboviţa.

Cine a inventat dispozitivele cu electroșocuri

Inventatorul electroșocului este un om ștință al NASA, Jack Cover, în anul 1974. Pentru a realiza un asemenea obiect, acesta a avut nevoie de cinci ani de dezvoltare și testare. Potrivit specialiștilor, electroșocul bruiază comunicarea dintre creier și corp, prin imobilizarea persoanei.

Când curentul intră în contact cu o persoană, poate cauza și durere, însă nu produce leziuni grave. Cele mai utilizate arme paralizante sunt cele cu două seturi de electrozi, care sunt ușor de folosit și legale. În ultima perioadă, au ieșit pe piață și telefoane mobile sau lanterne cu electroșocuri. Există aparate cu electroșocuri care presupun un contact direct cu atacatorul, dar și altele care pot fi lansate de la o anumită distanță.