Lifestyle

Doliu în lumea muzicii de petrecere. Un renumit artist a pierdut lupta cu virusul nemilos

Doliu în lumea muzicii de petrecere. Un renumit artist a pierdut lupta cu virusul nemilos

Doliu în lumea muzicii de petrecere. Un renumit artist a pierdut lupta cu virusul nemilos. Starea de sănătate a fost a fost extrem de gravă, iar astăzi, Petrică Cercel s-a stins din viaț. Acesta a fost internat într-un spital din Capitală.

Este vorba despre Petrică cercel. Celebrul manelist s-a stins din viață în urmă cu câteva minute, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19, potrivit spynews.ro. Acesta era intubat într-un spital din Capitală.

Apropiații sunt în stare de șoc

Duminică, fiul artistului a anunțat că tatăl său a fost testat pozitiv cu SARS-COV-2 și că se află intubat într-un spital din București. Starea de sănătate a artistului a fost extrem de gravă, iar astăzi, Petrică Cercel s-a stins din viață. Familia artistului, dar și prietenii acestuia sunt în stare de șoc.

Ionuț Cercel: „Tatăl meu are într-adevăr probleme de sănătate”

„Oameni buni, tatăl meu are într-adevăr probleme de sănătate… mai exact virusul acesta nenorocit COVID, dar prin rugăciunile noastre către Dumnezeu îl va vindeca”, scria Ionuț Cercel pe pagina lui de Facebook.

Mai mulți interpreți de muzică de petrecere și-au arătat regretul și susținerea pentru celebrul manelist pe rețelele de socializare, dar se pare că artistul nu a reușit să iasă învingător din lupta cu virusul care a împânzit o lume întreagă.

Care sunt complicațiile COVID-19?

Un anumit procent din cei afectați de COVID-19 necesită spitalizare, unii având nevoie chiar de terapie intensivă, uneori pe perioade extinse. Persoanele care dezvoltă simptome respiratorii severe pot avea nevoie de ventilare mecanică, ceea ce le poate face mai susceptibile la infecții bacteriene secundare. În plus, pacienții cu COVID-19 pot face complicații, cum ar fi accidente cerebrale vasculare sau infarct, din cauza coagulării crescute. Unii pacienți au simptome neurologice, cum ar fi modificări de personalitate sau modificări ale vigilenței.

Ratele de spitalizare cresc rapid odată cu vârsta, în special în cazul persoanelor cu vârsta de cel puțin 60 de ani, precum și în cazul celor cu afecțiuni preexistente.

În cazul COVID-19, riscul de deces crește rapid odată cu vârsta, fiind substanțial mai mare decât în cazul gripei. Devine din ce în ce mai evident că unii pacienți pot avea efecte de durată ale infecției cu COVID-19, printre care dificultăți de respirație și ritm cardiac mare.