Lifestyle

Drum lin către stele, Filip, Duce de Edinburgh! Familia Regală îl conduce pe ultimul drum

Drum lin către stele, Filip, Duce de Edinburgh! Familia Regală îl conduce pe ultimul drum

Sâmbătă, 17 aprilie, Prințul Filip, Duce de Edinburgh, fost membru al familiei regale britanice și soțul reginei Elisabeta a II-a, va fi înmormântat. Familia Regală îl va conduce pe ultimul drum.

Prințul Filip, Duce de Edinburgh a murit pe 9 aprilie, la vârsta onorabilă de 99 de ani. Slujba religioasă va fi precedată de o procesiune funerară organizată în perimetrul Castelului Windsor. Potrivit Royal.uk, citat de Evz,  funeraliile vor avea loc în conformitate cu ultimele dorinţe ale Prinţului Philip.

Înmormântarea va fi organizată sub forma unei ceremonii funerare regale. Nu vor fi funeralii de stat, care sunt rezervate în general doar monarhilor.

Planurile pentru înmormântare au fost aprobate de Regina Elisabeta a II-a. Sicriul Ducelui de Edinburgh va fi acoperit cu drapelul şi blazonul Alteţei Sale Regale şi va fi mutat din Capela Privată a Castelului Windsor de un grup de membri ai The Queen’s Company (Compania Reginei), Primul Batalion al Gărzii de Grenadieri.

Alteţa Sa Regală Prinţul Philip a avut o relaţie specială cu armata britanică, iar detaşamente reprezentative ale acesteia vor fi poziţionate în curtea interioară a Castelului Windsor. Ulterior, sicriul va fi transportat apoi cu un automobil special.

Cei care îl vor conduce pe ultimul drum pe Prinţul Philip se vor deplasa de la Intrarea de Stat a Castelului Windsor până la Capela St. George, unde va avea loc slujba religioasă.

Membrii Familiei Regale, dar şi angajaţii Ducelui de Edinburgh vor merge în spatele sicriului din curtea interioară, pe lângă Colina Capelei (Chapel Hill) şi până la Grajdurile Regale (Horseshoe Cloister).

Trupul neînsuflețit al Ducelui va fi purtat pe umerii militarilor din Marina Regală. Sicriul va fi întâmpinat în faţa intrării vestice a Capelei St. George de diaconul de Windsor şi de arhiepiscopul de Canterbury. Înainte de ceremonie, diaconul de Windsor şi de Lordul Şambelan vor însoţi sicriul spre Intrarea de Stat de la Castelul Windsor alături de membrii Primului Batalion de Grenadieri din cadrul Companiei Reginei. Conform planului funerar, diaconul de Windsor şi Lordul Şambelan se vor deplasa apoi spre Capela St. George, transmite sursa citată.

Ultimul drum al lui Filip, Duce de Edinburgh

Şapca militară şi sabia de ofiţer al Marinei Regale care i-au aparţinut Prinţului Philip vor fi depuse pe sicriu înainte de începerea slujbei. Insigna sa de Alteţă Regală va fi depusă în altarul capelei. La finalul slujbei, sicriul va fi depus în Cavoul Regal amenajat în interiorul Capelei St. George.

Administratorul şi guvernatorul Castelului Windsor vor fi prezenţi la Intrarea de Stat a Castelului Windsor pentru a asista la momentul în care sicriul va fi scos din castel. Mai trebuie spus că în curtea interioară vor fi aliniaţi militari din Cavaleria Regală şi din Garda de Infanterie.

Procesiunea funerară va ieşi din castel prin Intrarea de Stat la ora locală 14.45, iar în fruntea ei va fi fanfara Gărzii de Grenadieri, al cărei colonel a fost Ducele de Edinburgh timp de 42 de ani. Ea va fi urmată de membri ai Statului Major şi de şefi de servicii militare.

Prinţul Charles şi alţi membri ai Familiei Regale vor participa la procesiune mergând pe jos, în urma sicriului Ducelui de Edinburgh. La ora locală 14.40, sicriul va fi scos prin Intrarea de Stat şi toate persoanele prezente îi vor aduce Prinţului Philip un ultim omagiu. Purtătorii sicriului vor depune coşciugul pe platforma automobilului Land Rover, iar la final se vor retrage.

La ora locală 14.45, procesiunea se va îndrepta spre treptele din partea de vest a Capelei St. George. Traseul cortegiului va fi marcat prin militari din Marina Regală, The Highlanders şi Forţele Aeriene Regale. Ei vor fi prezenţi la Intrarea de Stat a Castelului Windsor, la Engine Court, la Chapel Hill, la Parade Ground şi la Horseshoe Cloister.

Prințul Filip, Duce de Edinburgh s-a născut în Grecia, din care familia sa a fost exilată din țară când era copil. După ce a fost educat în Franța, Germania și Regatul Unit, în 1939, la vârsta de 18 ani, Filip a intrat în Marina Regală britanică. Din iulie 1939, a început să corespondeze cu prințesa Elisabeta, care avea 13 ani, și pe care o întâlnise pentru prima dată în 1934.