Lifestyle

Efectele nebănuite ale sucului de sfeclă cu ghimbir. Care sunt beneficiile pentru sănătate?

Efectele nebănuite ale sucului de sfeclă cu ghimbir. Care sunt beneficiile pentru sănătate?

Efectele nebănuite ale sucului de sfeclă cu ghimbir. Care sunt beneficiile pentru sănătate? Sfecla roșie în combinație cu ghimbirul acționează ca un scut protector împotriva întregului organism.

Sfecla roșie este bogată în acid folic, mangan și un compus numit betacianină, care războiește cancerul, iar ghimbirul este un aliment cu proprietăți și beneficii deosebite asupra sănătății organismului, atestate de studii de specialitate.

E bine de știut

Sucul natural este unul din cele mai indicate forme de administrare a legumelor și fructelor, deoarece este foarte concentrat în nutrienți, care sunt rapid absorbiți de către corp.

Beneficiile sucului de sfeclă

Sfecla roșie este bogată în acid folic, mangan și un compus numit betacianină, care războiește cancerul. Acesta pigment este de altfel responsabil pentru culoarea roșie intensă a sfeclei. În medicina tradițională, sfecla este utilizată în anemie, oboseală, detoxifiere, cancer, boli de ficat, afecțiuni oculare (datorită conținutului de luteină și zeaxantină care protejează retina) și afecțiuni renale, circulația limfatică și probleme ale pielii. Are proprietăți antiinflamatoare, antioxidante și anticancerigene. Mai mult, sucul de sfeclă are puterea de a inversa bolile cronice, datorită acidului oxalic care acționează ca un solvent pentru depozitele nesănătoase de calciu din corp, asociate cu dezvoltarea bolilor cronice: – artrită – boli de inimă – pietre la rinichi – afecțiuni ale ochilor – vene varicoase – arterioscleroză – cancer.

Rețetă: Suc de sfeclă cu ghimbir

Ingrediente necesare

• 2 mere
• 1 sfeclă mare
• 1 bucată de ghimbir de 1 deget
• ½ pahar de apă

Mod de reparare

Spălați bine merele, sfecla și ghimbirul. Tăiați-le bucăți, fără să le decojiți. Puneți-le în blender împreună cu apa. Mixați până când obțineți o pastă fină, omogenă. Acoperiți gura blenderului cu o bucată de tifon sau cu un săculeț folosit la strecurarea laptelui de semințe sau nuci.

Turnați pasta prin tifon într-un bol și stoarceți bine pânză pentru a extrage tot sucul. Turnați apoi sucul într-un pahar și serviți-l imediat.

Dacă vi se pare prea concentrat, îl puteți dilua cu mai multă apă. De asemenea, poate fi îndulcit cu miere de albine sau cu puțin suc de struguri. Sucul de sfeclă roșie poate fi asociat cu suc de morcov, castravete și/sau țelină. Nu aruncați pulpa rămasă.

Poate fi folosită în diferite preparate: chiftele, tocănițe, ciorbe, supe, piure, mâncare pentru copii, pâine de casă etc, potrivit lataifas.ro.