Info Actual > Social > Este oficial! Ce măsuri au fost luate pentru tratarea pacienților COVID-19! Vlad Voiculescu a făcut anunțul
Social

Este oficial! Ce măsuri au fost luate pentru tratarea pacienților COVID-19! Vlad Voiculescu a făcut anunțul

Este oficial! Ce măsuri au fost luate pentru tratarea pacienților COVID-19! Vlad Voiculescu a făcut anunțul

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a anunțat ce măsuri au fost luat pentru tratarea pacienților COVID-19, în spitalele din Capitală și din țară.

În cadrul uei conferințe de presă. Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății, a mărturisit că momentan există trei măsuri asupra cărora trebuie să se concentreze.

„Sunt trei măsuri asupra cărora ne-am concentrat. Prioritățile au fost așa: prima dată am mers către spitale la care ne-ar fi plăcut să nu trebuiască să apelăm. Am mers pentru suplimentarea paturilor. Am mers către spitalul Fundeni, avem acolo un număr de 70 de paturi cu oxigen și un număr de 14 paturi de ATI, care sunt fie disponibile deja fie în pregătire. Am mers către Institutul Oncologic București, avem un număr de cinci paturi de ATI și avem cinci paturi pentru terapie acută care sunt disponibile la Institutul Oncologic București.

Paturile de ATI au fost suplimentate în spitalele din Capitală

Sunt 35 de paturi cu oxigen la Spitalul Colentina, două paturi de ATI la Spitalul Georta. La Colțea 16 paturi cu oxigen și avem și o creștere a numărului de paturi avizate în unitățile mobile. Acele unități pe care le găsiți în curțile spitalelor precum Nasta, Victor Babeș. Vorbim de o creștere de 8 la 12 paturi la fiecare mașină și vorbim despre creșterea la 45 a paturilor de ATI de la Spitalul Pantelimon. Începând de luni vom avea 12 paturi în plus la Victor Babeș în București”, a declarat Vlad Voiculescu, în timpul unei conferințe de presă.

Regândirea și optimizarea fluxurilor medicale

„A doua măsură pe care am luat-o este regândirea și optimizarea fluxurilor medicale. Este o măsură în curs, ce are două obiective. Primul, reducerea presiunilor de pe UPU, pe lângă cifrele pe care le vedem zilnic de pacienți internați în ATI, sunt și pacienții care se află, uneori pentru mai mult timp decât ar trebui în UPU. Pentru a degreva vom încerca lărgirea centrelor de evaluare și deschiderea de centre de evaluare pentru forme non-severe. Este un efort în care vom fi sprijiniți de Spitalul Monza, Spitalul Victor Babeș, Spitalul Județean Ilfov și sperăm de Centrul Caraiman”, a anunțat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, potrivit Antena 3.