Categories: Lifestyle

Este periculos să depozitați conservele deschise în frigider?

Depozitarea conservelor deschise în frigider este o practică foarte obișnuită. Din păcate, acest lucru poate modifica calitatea alimentelor.

Conserve sunt foarte populare în întreaga lume. Pot fi depozitate mult timp fără a interfera cu calitatea produsului. Chiar și așa, stocarea acestuia este o problemă care continuă să genereze îndoieli, mai ales atunci când ambalajul său este descoperit. În acest sens, există cei care încă se întreabă, este periculos să depozitezi conserve deschise în frigider?

Această varietate de produse alimentare este potrivită pentru consumul uman de câțiva ani, atâta timp cât sunt sigilate ermetic. Acest lucru este posibil datorită unui proces care elimină toți germenii patogeni pentru a-și prelungi durata de viață utilă. Oricum, recomandarea este să le depozitați la temperatura camerei, într-un loc răcoros și uscat. Odată deschise, durabilitatea lor este redusă.

Cum este procesul de conservare?

Conservarea este unul dintre cele mai utilizate procese la nivel mondial, deoarece conservă alimentele fără a-și modifica structura sau gustul. Astfel, produsele păstrează aceeași cantitate de nutrienți ca și omologii lor proaspeți.

În termeni generali, mâncarea este plasată într-o cutie cu caracteristici speciale, imediat după colectare. Apoi sunt sigilate ermetic, rezultând niveluri foarte scăzute de oxigen. Odată ce acest lucru este făcut, ei trec prin diferite procese care sunt responsabile de eliminarea agenților patogeni.

Tehnicile pentru a face acest lucru sunt destul de variate. Cu toate acestea, studiile arată că prelucrarea termică este una dintre cele mai economice și eficiente. În acest sens, conservele sunt supuse unor temperaturi ridicate înainte de a fi comercializate, ceea ce generează eliminarea bacteriilor care pot fi dăunătoare.

Acum, produsele sunt, de asemenea, scufundate în diferite lichide care funcționează ca stabilizatori, astfel încât alimentele să nu fie alterate. Între timp, conservele sunt inversate cu diverse substanțe care generează un strat de protecție, astfel încât metalele să nu modifice conținutul.

Care sunt riscurile depozitării conservelor deschise în frigider?

Majoritatea oamenilor consumă întregul conținut după deschiderea conservelor. În unele cazuri, acest lucru poate deveni imposibil, deci este necesar să depozitați surplusul de alimentare. Una dintre cele mai evidente opțiuni atunci când vine vorba de depozitarea conservelor este frigiderul. Cu toate acestea, s-a sugerat că această practică poate avea riscuri.

În general, pericolul depozitării conservelor în frigider poate apărea atunci când sunt depozitate în propria lor cutie. Una dintre cele mai mari temeri este contaminarea alimentelor, fie cu substanțe din aceeași cutie, fie cu bacterii care provoacă boli gastro-intestinale, cum ar fi gastroenterita.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

4 zile ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

4 zile ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

4 zile ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

4 zile ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

4 zile ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

4 zile ago

Parteneri

This website uses cookies.