Actual Diverse

Este sigur! CNAIR renunță la BCR. A început procedura de transfer a banilor la CEC Bank

Este sigur! CNAIR renunță la BCR. A început procedura de transfer a banilor la CEC Bank
facebook.com/ diasporaro.co.uk/ iDevice.ro

CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), își închide conturile la BCR-Erste și se mută la CEC Bank. Anunțul CNAIR  a venit după ce Austria s-a opus aderării României la spațiul Schengen.

CNAIR a început procesul de transfer de la BCR

Așadar, printr-un document oficial (transmis  către bugetul.ro), semnat de directorul general al companiei, Cristian Pistol, de directorul economic Ionuț Mașala și de directorul-adjunct economic Cristina Branici, CNAIR a confirmat că a început procesul de transfer către CEC Bank “în ceea ce privește veniturile proprii ale companiei”.

De asemenea, CNAIR SA a mai precizat că încă deține conturi la BCR. Astfel, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis că va continua să opereze salariile angajaților, conform solicitărilor acestora, prin toate băncile existente pe piață, inclusiv prin BCR-Erste și Raiffeisen Bank.

Răspunsul de confirmare

“Menționăm că CNAIR SA colaborează încă din anul 2004 cu CEC Bank, această bancă efectuând toate operațiunile legate de exproprieri terenuri conform Legii 198/2004 și Legii nr. 255/2010, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sursa de finanțare.

Precizăm că sumele alocate de la bugetul statului sunt derulate, potrivit legislației în vigoare, prin intermediul Trezoreriei Statului….”, se precizează într-un document primit de bugetul.ro de la CNAIR.

SURSA bugetul.ro

Și alte companii vor face acest lucru

„Pentru că au găsit condiţii mai bune la CEC”, și  ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a confirmat faptul că CNAIR a decis să îşi închidă conturile de la BCR, precizând, totodată, că şi alte companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor vor face acest lucru, , ”fie că vorbim de Portul Constanţa, fie că vorbim de Aeroportul Bucureşti şi toate celelalte, pentru că au găsit condiţii mai bune la CEC”.

În acest context, Sorin Grindeanu a declarat următoarele:

  • ”Și-a anunţat o anumită intenţie (de a-şi muta conturile de la BCR la CEC) şi ştiu că vor face, mi-au spus şi mie”.
  • ”E o explicaţie cât se poate de simplă”, relatează gandul.ro