Social

Eugen Rădulescu, BNR: „O parte mare a clasei politice este în zona slab alfabetizată”. Ce afirmă acesta

Eugen Rădulescu, BNR: „O parte mare a clasei politice este în zona slab alfabetizată”. Ce afirmă acesta

Oxygen Events a organizat conferinţa „Lecţii învăţate în pandemie. Ce urmează?”, o dezbatere cu personalităţi ale scenei economice, bancare şi financiare româneşti.

Eugen Rădulescu, şeful Direcţiei de Stabilitate a Băncii Naţionale a României (BNR), a afirmat joi că România are o parte mare a clasei politice care este în zona slab alfabetizată. Acesta a subliniat că există oameni care „îşi termină liceele pe la 40 de ani şi fac câte o facultate din asta de care nu a auzit nimeni pe la 50”.

„În momentul de faţă noi avem două Românii. Una este deja puternic ancorată în lumea occidentală. Este o Românie care se mişcă repede, care se mişcă eficient, cu oameni care sunt deja chiar acolo. Din păcate, avem încă şi o Românie care bălteşte undeva la limita dintre secolul XIX şi secolul XX, iar acest context teribil al pandemiei a arătat şi a mărit practic decalajele dintre cele două Românii. Am văzut cum mediul antreprenorial a reuşit să se mişte, a reuşit să reziste, a reuşit chiar să găsescă soluţii pentru ca, după ce se va fi încheiat pandemia, să fim într-o economie mai performantă şi într-o societate mai normală. Din păcate, sectorul public nu a participat decât într-o mică măsură la acest demers. Din păcate, avem o parte mare a clasei politice care este în zona slab alfabetizată. Sunt oameni care îşi termină liceele pe la 40 de ani şi fac câte o facultate din asta de care nu a auzit nimeni pe la 50. Iar aceştia sunt cei care conduc politica românească. Nu se poate aşa ceva”, a spus oficialul BNR, la conferinţa „Lecţii învăţate în pandemie. Ce urmează?”.

Angela Merkel a fost şef de promoţie în facultate

Conform acestuia, în ultimele săptămâni s-a discutat foarte mult despre Angela Merkel şi a precizat că ea a fost şef de promoţie în facultate.

„Noi avem conducători care îşi iau bacalaureatul pe la 35 – 40 de ani. Nu putem progresa în felul acesta. Avem mare nevoie ca oamenii care se pricep să fie cei care iau decizii. Discuţia de astăzi a arătat încă o dată că avem o porţiune mare din societate, nu numai din economie, care merge în direcţia care trebuie. Trebuie să smulgem cât mai mult din partea cealaltă şi să adăugăm aici pentru ca în viitorii 5, poate 10 ani, să reuşim să fim o pondere mult mai mare înspre Vest decât înspre stagnare”, a susținut Eugen Rădulescu.