Actual Politică

EXCLUSIV. Gabriela Firea s-a decis. În 2024, candidează la Primăria Capitalei. Când şi-a propus să ajungă la Cotroceni

EXCLUSIV. Gabriela Firea s-a decis. În 2024, candidează la Primăria Capitalei. Când şi-a propus să ajungă la Cotroceni

Gabriela Firea nu mai are ce să aştepte şi s-a decis că mai vrea încă un mandat la Primăria Capitalei. Vrea să-şi ducă proiectele la bun sfârşit, convinsă fiind că actualul primar general, Nicuşor Dan nu va reuşi să le încheie până la finalul mandatului, din 2024.

EXCLUSIV. Gabriela Firea s-a decis. În 2024, candidează la Primăria Capitalei. Când şi-a propus să ajungă la Cotroceni

„Dacă cetăţenii mă votează, mă vor vota, mă voi întoarce ca primar general”, ne-a declarat ministrul Familiei Gabriela Firea, precizând că este optimistă în privinţa unei alianţe politice şi că încă discuţiile în coaliţie au rămas deocamdata la nivel teoretic.

”Cu siguranță mi-aș dori să candidez pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, asta dacă şi colegii mei din PSD mă vor considera un candidat viabil. Dacă se va întâmpla asta da, îmi voi sacrifica din nou viața personală și aș dori să-mi duc la bun sfârşit proiectele”, a declarat Gabriela Firea, precizând că sănătatea este pe primul loc.

În ceea ce priveşte informaţiile în presă, dar şi sondajele care o dau ca posibil candidat la alegerile prezidenţiale din partea PSD, Gabriela Firea spune că nu s-a gândit la un astfel de proiect, dar nu exclude.

„Cine știe, poate peste 20 de ani. Dar deocamdată nu se pune problema pentru așa ceva. Voi susține categoric candidatul PSD sau candidatul de stânga dacă nu va fi unul din partid”.

Gabriela Firea este de părere că în partidul său există destui colegi pregătiți pentru alegerile prezidențiale.

„Totuși, mă bucur când oamenii mă opresc și mă întreabă despre asta”, a mai precizat Gabriela Firea.

La începutul lunii septembrie, liderul PSD, Marcel Ciolacu declara în ceea ce priveşte o posibilă candidatură a fostului primar general că „dacă doamna Gabriela Firea doreşte să candideze întâi în interiorul partidului pentru a accede la această funcţie, eu nu pot decât să mă bucur. Singura problemă este că va trebui să vedem şi noi, cu colegii şi cu dânsa, pentru că este preşedinta organizaţiei Bucureşti, să căutăm un candidat pentru Bucureşti”.

Practic, ministrul Familiei, Gabriela Firea nu  a stat prea mult pe gânduri şi a venit cu precizarea.

”Dacă sunt sănătoasă şi în formă fizică maximă, cu energie şi putere de muncă, pentru că şi aceasta este o problemă, aşa cum ştiţi, la primărie m-am îmbolnăvit foarte grav în ultimul an şi nu a fost deloc simplu pentru mine, deci dacă sunt în forma de azi, să spunem (..) mi-aş dori să candidez din nou şi să îmi continui proiectele care sunt acum majoritatea dintre ele îngheţate, în special cele din marea infrastructură, cele din domeniul sănătăţii şi cele din domeniul social”, a declarat Gabriela Firea.